Puijon Pesis sekoitti Haminan Palloilijat

Sää ei ollut tänään kuuma, tunteet sitäkin enemmän. Varsin jännäksi käynyt peli päättyi sarjan ensimmäiseen vierasvoittoon Puijon Pesiksen hyväksi 0-1 (5-7, 0-0).

Ajoittain tunteetkin kuumenivat.

 

Haminalla ei ollut pesien täyttämisessä ongelmia. Kolme ajolähtöä, kolme paloa varmoilla ulkopelisuorituksilla. Vaikeuksia ei ollut Puijollakaan. Pesät täyteen kolmen kärjellä ja ajolähtöä purkamaan Waltteri Hämäläinen. Toisella lyönnillä kotiin Nestori Moisio! Toista kertaa pesiä ei saatu täyteen. Ensimmäinen vuoropari Puijolle 0-1.

Hamina tasoitti pelin heti vuoroparin alkuun, kun varma palo vaihtuikin harhaheitoksi. Viimeisenä lyömään tullut Mikko Mahlamäki meinasi pamauttaa pallon kakkosrajasta läpi, mutta Ismo Huotarin viime hetken pelastus esti yrityksen. Mahlamäki löi silti viimeisellä lyönnillään johtojuoksun, kun pallo ei aivan tarttunut Puijon räpylään. Tasoittavalla päästiin yrittämään kotiuttamista pari kertaa, mutta nämä tilanteet paloksi ja kopiksi. 2-1.

Kolmannessa vuoroparissa Haminan lyöntipeli alkoi käynnistyä. Juha Toikka löi ensin tilanteeksi 3-1 ja tilannetta seuranneesta palottomasta ajolähdöstä Mahlamäki pamautti takakentälle, peli 4-1. Toikka onnistui uudestaan seuraavalla lyöntikierroksella. Pallo rupesi napsumaan mailaan myös Puijolla! Pesät täyteen Miro Kähkösellä, Misa Märsylällä ja Hämäläisellä. Lyömään Kasperi Laasonen ja ensimmäisellä Hamina-fanit hiljentänyt kakkosrajan puhkaisu! Valtteri Pirinen vielä kotiutti Laasosen ja tilanne olikin jo 5-6. Myös Hämäläinen löi ottelun toisen juoksunsa. Kotiin Moisio. Viimeiseen vuoropariin niukassa 5-7-johdossa.

Kasperi Laasosen saldo tänään: 1+3 lyötyä, 2 tuotua.

 

Enempään ei Hamina pystynytkään. Viimeinen vuoropari oli nopeasti pelattu. Tauolle.

Toisen jakson ensimmäisessä vuorossa hieman yskittiin. Palot Märsylästä ja Hämäläisestä, seuraavien lyöjien kopittelu ja kolmas palo Tuomas Luukkosesta. Ulkopeli sen sijaan ei yskinyt. Haminalle kaksi kakkostilannetta, nolla juoksua.

Toisessa vuorossa kotiuttamista päästiin yrittämään pari kertaa ja johtojuoksun syntyminen oli erittäin pienestä kiinni. Lyönti kantautui kuitenkin kopiksi ja samalla tilanteesta kolmas palo. Vastaavasti Hamina pääsi kotiuttamaan kerran, mutta lyönti Piriselle kopiksi.

Tuttu kuvio. Moisio kolmoselle, Märsylä kakkoselle, Ronkainen ykköselle. Juoksutiliään kasvattamaan Hämäläisen Waltteri. Moisio irti väärällä. Ronkainen törmäsi pesävälillä pahan näköisesti Haminan ulkopelaajaan, mutta AJ pystyi jatkamaan peliä normaalisti. Puijolle tästä vapaataival. Märsylä lähti hakemaan juoksua aavistuksen liian myöhään ja tästä kolmas palo. Lassi Vuorelasta nopea palo ykköselle, jonka jälkeen Hamina sai kun saikin pesät täytettyä. Aikalisän jälkeen tilannetta purkamaan Mahlamäki. Viimeinen lyönti laittomaksi ja toinen palo. Johtojuoksu oli jälleen lähellä, mutta Pirisen maaginen heitto kopparin tontilta tuli suoraan Mikko Lahtisen räpylään.

Mikko Lahtinen oli tänään syöttölautasen herra ja hidalgo.

 

Aikalisä. Kähkönen kolmosella, Märsylä kakkosella, Ronkainen ykkösellä. Kotiuttamaan Hämäläinen. Joko nyt? Ei, Kähkösestä palo. Ajolähtö kuitenkin jatkui. Märsylä irti väärällä ja Laasosen viimeinen lyönti kopiksi. Kaksi lyöjää jäljellä. Ismo Huotari pääsi väärän turvin ykköselle, mutta Teemu Nivalan lyönti valitettavasti kopiksi.

Haminalle muutama taktinen vaihto viimeiselle tasoittavalle. Peräpää kopiteltiin tuttuun tapaan pois. Ville Lantiaisesta ensimmäinen palo kakkoselle! Ville Aallosta toinen palo ykköselle. Samalla takapesät täyteen. Toiseksi viimeisenä lyönyt Mahlamäki sai pesät täytettyä. Kolmannessa palossakaan ei hirveästi tarvinnut jännittää. Etenijä irti kopin aikana ja peli pakettiin. Voitot Puijon Pesikselle 2-1!

Puijon Pesiksen Jaska Huttunen oli ihmeissään toisesta jaksosta.

– Taisi olla ensimmäinen nollajakso tällä kaudella. Takatilannepuolustaminen meillä onneksi toimi. Ensimmäinen jakso oli sisäpelissä hakemista yhtä vuoroa lukuun ottamatta. Laasosen lyönnillä peli viimein aukesi. Tästä on hyvä jatkaa lauantaihin, Huttunen tuumaa.

Ykköspalkittu Kasperi Laasonen oli tehnyt kotiläksynsä.

– Videolta katsoin kohdan etukäteen ja nyt tuli paikka lyödä. Olihan siinä myös vähän tuuria mukana. Kovasti nautin näistä peleistä, nyt tämä alkaa näyttämään jo pesäpallolta, Laasonen päättää.

Otteluvoitot ovat siis Puijon hyväksi 2-1. Lauantaina 24.8. klo 16 ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla. Kotiyleisön tuki on erittäin tärkeä, eli tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan Puijon Pesis Superpesis-karsintoihin!

Kuvat: Saimi Airaksinen

Scroll to Top