Puijon Pesis solmi nipun tärkeitä sopimuksia

Puijon Pesis on solminut nipun tärkeitä sopimuksia miesten ykköspesisjoukkueen pelinjohtajien ja pelaajien kanssa.

Pelinjohtajana jatkaa Jaska Huttunen, 41v. Huttuselle ensi kausi on neljäs peräkkäinen joukkueen peräsimessä.

Aisaparikseen pelinjohtoon ja valmennukseen Huttunen saa Altti-Jussi Ronkaisen, 23v. Ronkainen pelasi Puijon ykköspesisjoukkueessa kaudet 2017-2019. Viime kauden hän kuului kasvattajaseuransa Sotkamon Jymyn vahvuuteen.

Pelaajasopimuksia seura on tehnyt neljä. Miesten ykköspesisjoukkueessa pelaavat myös ensi kaudella Waltteri Hämäläinen, Kasperi Laasonen, Misa Märsylä ja Ilari Penttinen.

Laasosen ja Hämäläisen sopimukset kattavat ensi kauden. Hämäläisellä on myös optio kaudesta 2022. Märsylän sopimus on kaksivuotinen eli se kattaa kaudet 2021 ja 2022. Penttisen sopimus on niin ikään kaksivuotinen.

– Kaikki ovat tärkeitä sopimuksia kokonaisuutta ajatellen. Varsinkin Hämäläinen, Laasonen ja Märsylä ovat olleet suuressa roolissa edellisillä kausilla ja niin varmasti myös ensi kesänä, sanoo pelinjohtaja Huttunen.

Huttusen mielestä Hämäläinen, 24v., on parhaita ulkopelaajia koko Ykköspesiksessä. Runsaasti vastuuta Hämäläinen on saanut myös sisäpelissä. Viime kaudella Puijon Pesiksen oma kasvatti pelasi suurimman osan peleistä numerolla neljä eli yhtenä ykköskärjen kotiuttajista.

Laasonen, 24v., muodosti päättyneellä kaudella yhdessä Teemu Nivalan kanssa vastustajien kannalta pelottavan kotiuttajakaksikon. Jokerina pelannut Laasonen sijoittui runkosarjan lyöjätilaston kolmoseksi.

– Laasosella on potentiaalia vielä parempaan, arvelee Huttunen.

Märsylän, 22v., vahvuudet tietävät kaikki. Toissa kaudella Märsylä Puijon Pesiksen paidassa voitti Ykköspesiksen etenijäkuninkuuden. Viime kaudella jälki ei ollut aivan samanlaista, vaikka Märsylä sijoittuikin etenijätilastossa kymppisakin tuntumaan.

– Märsylä liittyi joukkueeseen vasta keväällä, mikä todennäköisesti näkyi pelaamisessa. Nyt hän mukana koko harjoituskauden. Tehoja löytyy varmasti lisää, Huttunen sanoo.

Penttinen, 17v., pelasi viime kaudella pääosin Puijon Pesiksen suomensarjajoukkueessa ja Joensuun Mailan poikien superpesisjoukkueessa, joka sijoittui sarjassa toiseksi. Penttinen on nopea etenijä ja lupaava lukkari.

Huttunen on tyytyväinen siihen, että joukkueen runko alkaa olla valmis. Lisää sopimuksia on vielä luvassa.

– Nyt etsitään selkeitä vahvistuksia täsmähankinnoilla. Tavoitteena on napsun verran kovempi joukkue kuin viime kesänä, Huttunen sanoo.

Teksti: Mauri Liukkonen
Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top