Puijon Pesis villitsi kotiyleisön voittamalla Haminan maratonottelussa

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkue villitsi sunnuntaina kotiyleisön voittamalla Haminan Palloilijat sarjan ylemmissä jatkopeleissä. Vaihderikas ottelu ratkesi vasta yli kolme tuntia kestäneen väännön jälkeen, mutta yleisöä jännittävä ottelu ei varmasti pitkästyttänyt. Ottelussa nähtiin runsaasti juoksuja ja peräti kuusi kunnaria, kolme kummallekin joukkueelle. Voittaja selvisi vasta kotiutuslyöntikilpailussa.

Puijo voitti numeroin 2-1 (3-7, 10-9, 0-0, 2-1) ja tasoitti ottelusarjan. Kolmas ottelu pelataan keskiviikkona Haminan Vallikentällä kello 17.30 alkaen. Ensi lauantaina karavaani siirtyy Puijon pesäpallostadionille, jossa ottelu alkaa kello 16. Viides ottelu pelataan tarvittaessa sunnuntaina Haminassa. Ottelusarjan voittaja jatkaa superpesiskarsintoihin.

Ottelun ensimmäinen jakso ratkesi pitkälti Haminan kahteen läpilyöntiin. Moukutuksen aloitti joukkueen ykköspalkittu Juha Toikka, joka ensin avasi Haminan juoksutilin mallikkaalla välilyönnillä. Heti perään Toikka löi pallon kakkosjatkeelta läpi yhden tavallisen juoksun ja kunnarin arvoisesti.

Misa Märsylän kausi on ollut loistelias. Runkosarjassa seitsemän lyötyä kunnaria ja tänään kaksi lisää.

 

Puijo kavensi toisessa sisävuorossaan, kun Valtteri Pirinen kotiutti välilyönnillä runkosarjan etenijäkuninkaan Misa Märsylän. Takaa-ajo kilpistyi kuitenkin siihen, että Haminan Ville Harju yllätti Puijon kopparit ja löi pallon heidän välistään maisemiin. Tuloksena kunnari ja yksi tavallinen juoksu. Toisen vuoroparin jälkeen Hamina johti jo 6-1.

Puijon jokeri Kasperi Laasonen piti toivoa yllä lyömällä pallon kolmannessa sisävuorossa läpi kolmosluukusta. Kotiin ehtivät Märsylä ja Altti-Jussi Ronkainen. Siihen Puijon juoksut  kuitenkin jäivät ja Hamina vei jakson selvästi.

Toisen jakson Puijo avasi räväkästi. Numerolle yksi lyöntijärjestyksen takapäästä siirretty Nestori Moisio nosti pallon Haminan kakkoskoppari Harjun tontille. Harju luuli, että lyönti kantaa takarajan yli ja päästi pallon maahan. Kenttäänhän se osui ja Moisio kiersi kunnarin.

Nestori Moisio kiersi kunniaa ensimmäisen kerran tällä kaudella.

 

Moisio toi tuplajuoksun Haminan harhaheitolla. Kolmannen juoksun löi Puijon jokeri Teemu Nivala tarkalla keskisaumasivalluksella. Hamina kavensi, kun Puijon ulkokenttä heitti pallon katsomorakenteisiin täysin vaarattomassa tilanteessa.

Puijon juoksutili kasvoi kuitenkin neljään, kun Märsylä näytti, että runkosarjassa lyödyt seitsemän kunnaria eivät olleet sattumaa. Märsylä löi pallon Haminan koppareiden välistä läpi ja kiersi kunnarin.

Yleisö alkoi jo uskoa, että 4-1 riittää jaksovoittoon. Usko oli turhaa. Kolmannen vuoroparin aloittavalla Hamina rakensi palottoman ajon. Toikka löi pallon koppari Pirisen yli ja kenttä rullasi. Tilanne oli 4-5.

Kolmannen vuoroparin tasoittavalla Puijo näytti, että luovuttaa ei kannata ennen kuin vuoro vaihtuu kolmella palolla. Kahden palon tilanteessa joukkueen ottivat reppuselkään lyöjäjokerit Laasonen ja Nivala. Ensin Laasonen juoksutti kolmosjatkeen läpilyönnillä Tuomas Luukkosen kakkoselta kotiin asti.

Sitten mailaan tarttui Nivala, joka vaihtoi Laasosen ensin kolmoselle ja heti perään löi hänet kotiin saakka. Puijo johti 6-5.

Teemu Nivala löi tänään kaksi juoksua ja onnistui kärkilyönneissään sataprosenttisesti.

 

Ilmeisesti jokereiden esimerkki antoi joukkueelle uutta virtaa. Ensin Märsylä löi illan toisen kunnarinsa ja jälleen koppareiden välistä. Miro Kähkönen kotiutti Märsylän ja tilanne oli 8-5. Kun lukkari Mikko Lahtinen vielä kotiutti Waltteri Hämäläisen ja Moisio etenijäjokeri Kalle Miettisen, oli tilanne jo 10-5.

Sydämentykytyksiä kotikatsomossa sai aikaan Haminan viimeinen sisävuoro. Hamina nakutti yksitellen neljä juoksua ja pääsi jo juoksun päähän kotijoukkueesta. Siihen kiri kuitenkin katkesi.

Supervuoro päättyi juoksuttomana. Kotiutuslyöntikisassa Haminan joukkueesta onnistui pari Juha Toikka-Ville Lantiainen. Kotijoukkueen sankareita olivat jälleen Laasonen ja Nivala. Kotiin juoksivat Märsylä ja Kähkönen.

Puijon kakkospalkinnon saanut Märsylä kirjautti jälleen tilastoihin mahtilukemat. Kaksi kunnaria, niiden lisäksi kolme tuotua tavallista juoksua ja huikeat 12 kärkilyöntiä.

Ulkopelissä Puijon onnistui taltuttamaan Haminan vikkelän kärkietenijän Lantiaisen, joka pääsi yrittämään kentälle yhdeksän kertaa, mutta onnistui vain kolmesti. Se oli yksi Puijon voiton avaimista.

Ensi lauantaina Puijon joukkue tarvitsee kotiyleisön tukea, sillä Haminasta lienee tulossa paikalle yhtä äänekäs huutosakki kuin sunnuntainakin. Nyt jos koskaan tarvitaan savolaisen pesäpalloyleisön kannustusta, jotta Puijon kausi jatkuu superpesiskarsintoihin.

Kuvat: Saimi Airaksinen

Scroll to Top