Puijon voittoputki sai jatkoa pitkän kaavan kautta

Puijon Pesis kohtasi tänään Sotkamon Jymy Jaguarsit PuPe Vastuu -hyväntekeväisyysottelussa. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin pitkän väännön jälkeen kotijoukkueelle 2-1k  (7-2, 1-2, 1-1, 5-4). Voitto oli Puijolle jo viides peräkkäinen.

Ensimmäinen jakso lähti käyntiin vauhdikkaasti, kun Ismo Huotari kotiutti palottomasta ajolähtötilanteesta Väinö Väänäsen. Teemu Nivala lisäsi toisen juoksun Puijon nimiin kotiuttamalla Waltteri Hämäläisen. Jaguarsien Ville Vierimaa löi tyhjästä kentästä pallon takaa läpi kunniajuoksun arvoisesti kaventaen tilanteeksi 2-1. Tämä ei Puijoa lannistanut, vaan toisessa vuoroparissa Nestori Moisio löi viimeisenä varsinaisena lyöjänä pallon kakkosrajasta läpi kunniajuoksun arvoisesti. Heti perään Kasperi Laasonen kotiutti Moision tehden tilanteeksi jo 4-1. Kolmannen lopettavalla Jaguarsien Aapo Komulainen kavensi takakentälle painuneella lyönnillään tilanteeksi 4-2. Neljännessä vuoroparissa Kasperi Laasosen painuva lyönti pomppasi kopparien yli. Lyönnillä kotiin tuli Niko Asunmaa Laasosen kiertäessä itse kunniaa. Heti perään Teemu Nivala löi Asunmaan kotiin kasvattaen Puijon johdoksi  jo 7-2. Puijon laadukas ulkopeli piti Jaguarsit ilman lisäjuoksuja, ja täten ensimmäinen jakso Puijon nimiin 7-2.

Kasperi Laasonen kiersi kunniaa sekä ensimmäisellä jaksolla että kotiutuslyöntikilpailussa.

Toinen jakso alkoi Jaguarsien Mikko Lukkarin lyödessä jakson avausjuoksun. Puijo ei onnistunut vastaamaan omalla sisävuorollaan, eikä lisäjuoksuja nähty ennen kolmannen lopettavaa, kun Teemu Nivala löi kahden palon ajolähtötilanteesta pallon takakentälle Erkka Gröhnin juostessa kotiin. Jaguarsien Lukkari löi viimeisenä lyöjänä pallon väliin lyöden tilanteeksi 1-2. Puijo ei onnistunut tasoituksissaan, joten toinen jakso meni vieraiden nimiin.

Supervuoroparissa Jaguarsien Janne Hyvönen löi tilanteeksi 0-1. Puijon Kasperi Laasonen kotiutti välilyönnillään Valtteri Pirisen tasoittaen tilanteen. Lisää juoksuja ei kuitenkaan syntynyt, ja täten peli eteni kotiutuslyöntikilpailuun.

Kotiutuslyöntikilpailussa Jaguarsien Komulainen, Niko Tuikka ja Lukkari onnistuivat kotiutuksissaan. Puijon Kasperi Laasosen kakkosrajanäppi, Teemu Nivalan kakkospussilyönti ja Valtteri Pirisen varsilyönti tasoittivat tilanteeksi 3-3. Toisella kierroksella Jaguarsien neljäs juoksu tuli  vapaataipaleella. Puijon Kasperi Laasonen vastasi tähän pistämällä pallon kolmoskulmasta läpi kotiutuksen ja kunnarin arvoisesti. Pitkän kaavan kautta pelattu kotiutuslyöntikilpailu päättyi Puijon hyväksi 5-4, ja koko ottelu 2-1k.

Puijon palkitut olivat Kasperi Laasonen ja Nestori Moisio.

Kunnarin löi myös ykköspalkittu Nestori Moisio.

PuPe Vastuu -hyväntekeväisyysottelun lahjoitussummaksi kertyi Hope Kuopion hyväksi upeat 3 468 €. Summalla autetaan muun muassa vähävaraisten ja vaikeuksia kohdanneiden lapsiperheiden harrastamista ja elämysten saantia!

Seuraava miesten kotiottelu nähdään 14.8., kun vastaan asettuu Haminan Palloilijat. Ottelu alkaa kello 18.00, tervetuloa!

Teksti: Riina Niskanen
Kuvat: Saimi Airaksinen