Puijottaret kahden pisteen voittoon Tyrnävällä

Puijottaret haki keskiviikkona Tyrnävältä komean kahden pisteen vierasvoiton, kun Tyrnävän Tempaus kaatui supervuoroparin jälkeen jaksoin 1-2s. (3-4, 2-0, 2-3). Näin ollen Puijottaret jatkoi Lappajärvellä alkanutta voittoputkeaan. Puijottarilla on nyt kolmen pelatun ottelun jälkeen kasassa viisi sarjapistettä ja kausi on lähtenyt käyntiin mallikkaasti.

Puijottarien ottelu sai lentävän lähdön, kun Siiri Pulkkisen kova lyönti kakkosrajaan pomppasi siepparin yli ja pallo karkasi kakkospuolelta läpi. Tyrnävän kentän kakkospuolen verkkoaita pysäytti kuitenkin pallon ja tilanteesta syntyi ainoastaan Oona Majoisen tuoma yksi juoksu. Isosisko Nora jatkoi Pulkkisten lyöntitykitystä sijoittamalla kumuran kakkosjatkeelle ja Siiri Pulkkinen toi kotiin Puijottarien toisen juoksun. Ensimmäisen sisävuoron kolmannen juoksun löi Anni Ollikainen, joka täräytti pallon kohti kolmospesää ja josta se sirvahti parin räpylän alta läpilyönniksi asti. Emilia Helminen toi Puijottaret 0-3 johtoon.

Myös Tyrnävä aloitti omalla sisävuorollaan vakuuttavasti. Jenna Siira löi pussarilla kotijoukkueen ensimmäisen juoksun, jonka jälkeen Maria Ritolan kova lyönti kohti kakkospesää yllätti Puijottarien ulkokentän. Tyrnävän Maria Kaakinen tasoitti ottelun lyömällä pallon kakkosluukusta läpi. Tässä vaiheessa Puijottarien pelinjohtaja Jussi Pulkkinen käytti aikalisän rauhoittaakseen joukkuetta. Tämä tehosi, sillä juoksuiloittelut loppuivat siihen paikkaan.

Jos ensimmäinen vuoropari oli ollut sisäpelin voitokasta rallattelua, muuttui pelin henki toiseen vuoropariin täysin. Ottelu muuttui ulkokenttien taistoksi. Molemmat joukkueet panostivat tiiviiseen ulkopeliin ja juoksujen tekeminen muuttui vaikeaksi. Molemmat joukkueet rakentelivat kyllä tilannetta, mutta ratkaisevilla hetkillä ulkokentät suorittivat erinomaisella suoritusvarmuudella.

Ensimmäisen jakson ratkaisujuoksu nähtiin Puijottarien kolmannessa sisävuorossa, kun Siiri Pulkkinen täräytti komean kakkosrajaleikkurin samaan paikkaan kuin ottelun ensimmäisen juoksunkin. Puijottaret johtoon 3-4. Puijottarien ulkokenttä piti ensimmäisen sisävuoron jälkeen nollan taulussa ja etenkin koppariosastolla peli oli Iiris Huotarin ja Emilia Helminen toimesta erittäin vakuuttavaa ja pallovarmaa työskentelyä, mikä takasi vierailijoille jaksovoiton.

Sama ulkopelin vahva suorittaminen jatkui myös toisella jaksolla. Etenkin keltamustien suoritukset kovissa paikoissa ja kolmostilanteissa olivat perusvarmaa sekä rauhallista suorittamista. Tästä kertonevat myös tilastot, sillä Tyrnävä rakensi ottelussa kahdeksantoista kolmostilannetta Puijottarien yhtätoista vastaan. Siltikin tehtyjen juoksujen määrä ottelussa oli sama. Tyrnävä rakenteli tilannetta hyvällä tahdilla myös toisella jaksolla ja kotijoukkueen esiintymisistä erityisesti esille on nostettava joukkueen kärjen Jutta Kivikankaan upeat kumuran malliset pystymailalyönnit, jotka upposivat läpi ottelun hämmentävän suurella prosentilla kakkosjatkeelle kenttään.

Puijottarien sisäpelaaminen oli toisella jaksolla vaikeaa, mistä kertoo myös se, ettei vierailijat saaneet taululle toisen jakson aikana ainuttakaan juoksua. Etenkin kuopiolaisten toinen sisävuoro oli kaaoksen sävyttämä, sillä kolmas palo tuli taululle noin kaksi minuuttia kestäneen lyöntivuoron jälkeen. Monet helpot sisäpelilliset virheet sekä Tyrnävän lukkari Petra Nurron lautasella pysynyt tolppa hyydyttivät Puijon sisäpelaamisen toisella jaksolla.

Tyrnävä oli vahva ratkaisevilla hetkillä toisen jakson viimeisessä sisävuorossaan. Tilanne oli 0-0 ja taululla oli kaksi paloa, kun kotijoukkue rakensi tilannetta päälle ja kun Maria Ritola paukautti kahdesti peräjälkeen palloa väliin, oli jakso voitto Tyrnävän. Puijottaret ei saanut omalla tasoittavalla sisävuorollaan kavennusjuoksua aikaan, vaan ottelun ratkaisu venyi Supervuoropariin.

Supervuoroparissa Tyrnävä esiintyi omalla aloittavalla sisävuorollaan erinomaisesti ja hirmuvireeseen yltänyt Maria Ritola löi TyTen ensimmäisen juoksun. Elisa Romppainen jatkoi tästä ja Petra Nurron tuoma juoksu siivitti kotijoukkueen superissa 2-0 johtoon. Ottelun ratkaisijaksi ilmoittautui kuitenkin Puijottarien 17-vuotias Oona Majoinen. Majoinen löi Supervuoroparissa pallon takakentän keskelle, josta se pomppasi koppareiden yli ja läpilyönnin seurauksena kenttä laitettiin rullaamaan. Majoinen tyhjensi kentän ja kotiutti Aurora Mäkisen sekä Sini Suihkon, jonka lisäksi Majoinen toi itse kolmospesälle voittokunnarin! Näin ollen kaksi pistettä lähti Puijottarien matkaan vierasottelusta Tyrnävältä.

Puijottarien seuraava ottelu pelataan jo lauantaina, kun kotiottelussa Puijon pesäpallostadionille vastustajaksi saapuu pohjoislohkon ennakkosuosikkeihin lukeutuva Kajaanin Pallokerho. Ottelu alkaa lauantaina klo 17. Tervetuloa!

Teksti ja kuva: Miska Peltoniemi