Puijottaret levollisin mielin historialliseen kauteen

Puijon Pesiksen naisten edustusjoukkue eli Puijottaret valmistautuu levollisin mielin heti juhannuksen jälkeen alkavaan uuteen kauteen. Kausi on historiallinen: koskaan aikaisemmin Puijon Pesiksen naisjoukkue ei ole pelannut Ykköspesiksessä.

Puijottarien valmennuksesta ja pelinjohdosta vastaava voimakaksikko Pasi Penttinen ja Jussi Pulkkinen kertoo, että joukkueen tavoitteista päästään keskustelemaan tarkemmin koko joukkueen voimin kesäkuun alussa. Tähän saakka pelaajat ovat hoitaneet harjoittelun pienryhmissä, joiden kokoonpano on ollut vakio.

Kesäkuun alussa päästään kiinni yhteisharjoitteluun. Pelaajaringissä on vielä 17-18 naista, joista lopullinen joukkue tiivistetään.

– Toki olemme pitäneet säännöllisesti yhteyttä digitaalisesti. Pelaajat ovat harjoitelleet tunnollisesti ja yhteishenki on hyvä, Penttinen sanoo.

Naisten Ykköspesiksen runkosarja pelataan alkavalla kaudella kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa. Puijottaret on sijoitettu pohjoislohkoon. Pelejä runkosarjassa kertyy kaikkiaan 14. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta pelaavat runkosarjan jälkeen lohkofinaalit, joiden voittajat selviytyvät koko sarjan loppuotteluihin. Sarjan voitto ja nousu Superpesikseen ratkotaan paras kolmesta –järjestelmällä.

Pulkkinen ennakoi, että pohjoislohkon vahvin joukkue on Kajaanin Pallokerho. Kainuulaisnaiset ovat jo ilmoittaneet tavoittelevansa nousua ylimmälle sarjatasolle. Etelälohkossa vahvin ennakkosuosikki on Hamina.

– Sen jälkeen onkin tasaisempaa, Pulkkinen sanoo.

Samaa mieltä on Penttinen.

– Meillä on realistiset mahdollisuudet tavoitella paikkaa lohkofinaaleissa. Pelejä on kuitenkin runkosarjassa vähän, joten kämmäyksiin ei ole varaa.

Pulkkinen kehuu Puijon Pesiksen yhteistyötä Joensuun Mailan kanssa. Yhteistyön avulla on kyetty kasvattamaan pelaajarinkiä, jonka ansiosta pelaajia voidaan tarvittaessa huilauttaa kesken kauden.

Puijottarien kausi alkaa tiistaina 23.6. kotiottelulla Oulunsalon Vasamaa vastaan. Pohjoislohkon ennakkosuosikki Kajaanin Pallokerho nähdään Puijon Pesäpallostadionilla lauantaina 4. heinäkuuta. Vierasottelu Kajaanissa päättää Puijottarien runkosarjan elokuun 20. päivänä.

Puijottarien kotiottelut kesällä 2020:

Ti 23.6. klo 18.00 Puijottaret – Oulunsalon Vasama
La 4.7. klo 17.00 Puijottaret – Kajaanin Pallokerho
La 18.7. klo 17.00 Puijottaret – Tyrnävän Tempaus
La 25.7. klo 17.00 Puijottaret – Pattijoen Urheilijat
Su 26.7. klo 15.00 Puijottaret – Jalasjärven Jalas
La 1.8. klo 17.00 Puijottaret – Vaasan Mailattaret
Su 16.8. klo 17.00 Puijottaret – Lappajärven Veikot

Katso koko otteluohjelma täältä!

Osta kausikortti Seat4Me:stä!

Scroll to Top