Puijottaret seurahistorian ensimmäiseen Ykköspesis-voittoon Lappajärvellä

Puijottaret avasi pistetilinsä naisten Ykköspesiksessä lauantai-iltana Lappajärven Veikkolassa, kun kolme pistettä lähti Puijottarien matkaan helteisen ja vaiherikkaan ottelun jälkeen jaksoin 0-2 (8-9, 6-10).

Pallo nousi ilmaan Lappajärven lauantai-illassa klo 17 ja ottelun alkaessa lämpömittarin lukemat lähentelivät kolmeakymmentä astetta. Kamppailu starttasi käyntiin Lappajärven sisävuorolla, jossa Puijottaret starttasi oman pelinsä energisellä ilmeellä. Lappajärven kärki pidettiin kurissa ja tilanne näytti lähes täydelliseltä ennen kotijoukkueen kahta viimeistä lyöjää ja kaikki pesät olivat tyhjinä. Vastoin odotuksia, Lappajärvi avasi kuitenkin juoksutilinsä ensimmäisessä sisävuorossaan, kun ensin Sofia Huusko eteni ykköspesälle ja sen jälkeen Sanna Särkijärvi saatteli pesäväli kerrallaan Huuskon aina kotipesään asti.

Puijottarien ensimmäisessä sisävuorossa oli paljon käynnistymisvaikeuksia, eikä vierasjoukkue päässyt juhlimaan juoksuja. Lappajärvi jatkoi toisessa sisävuorossaan siitä, mihin se ensimmäisessä vuorossaan jäi. Lappajärven toinen juoksu syntyi, kun Saana Lahti löi pallon kakkosjatkeelta läpi Veikkolan pesäpallostadionin peränurkkaan asti. Lappajärven ahtaalla stadionilla kunnarin teko jäi kiertämättä, mutta yksi tavallinen juoksu sekä takatilanne palkinnoksi Lahdelle. Seuraavana lyömään tullut Sanna Särkijärvi jatkoi tulitusta lyömällä Jutta Herralan kotiin.

Puijottarien juoksutili aukesi toisen tasoittavalla, kun Jenni Ylönen löi pallon taakse väliin ja Iiris Huotari toi Puijottarien kavennusjuoksun. Enempää juoksuja ei kuitenkaan toisessa sisävuorossa saatu aikaan. Lappajärven sisäpeli jatkoi erinomaisia otteita myös kolmannessa vuoroparissa. Sofia Huusko aloitti kolmannen vuoron juoksut sijoittamalla painavan lyönnin kakkoskulmaukseen. Kotijoukkueen viides juoksu syntyi harhaheiton seurauksena, jonka jälkeen Saana Lahti kotiutti Mette Mortensenin ja Lappajärvi siirtyi jo 6-1 johtoon.

Kolmannen tasoittavan teema oli kuitenkin ”rinnalle ja ohi”. Puijottaret aloitti hurjan takaa-ajon, kun Nora Pulkkinen löi palottomassa ajolähdössä ensimmäisen juoksun. Tämän jälkeen pikkusisko Siiri Pulkkinen pamautti kakkospuolen puhki ja pallon vieriessä heinikkoon, Iiris Huotari sekä Nora Pulkkinen toivat Puijottaret jo kahden juoksun päähän. Juoksuilotulitus ei kuitenkaan loppunut tähän, vaan seuraavaksi oli Salla Eteläpään vuoro lyödä pallo läpi. Kaksi juoksua taululle ja yhtäkkiä peli oli tasan. Täydellisen sisävuoron sinetöi Iiris Huotari, joka kotiutti Aurora Mäkisen ja viimeiseen vuoroon lähdettiin Puijottarien 6-7 johdossa.

Lappajärvi nousi seuraavalla sisävuorollaan ja kahdella tärkeällä lyödyllä juoksullaan yhden juoksun johtoon. Periksi ei tässäkään tilanteessa annettu. Iiris Huotari ratkaisi ensimmäisen jakson ja samalla seurahistorian ensimmäisen Ykköspesis-sarjapisteen Puijottarille. Huotari löi ensimmäisellä lyönnillään komean varsilyönnin, jolla hän täytti takapesät. Tämän jälkeen Huotari löi pallon millintarkasti aivan takarajan tuntumaan ja kahdella juoksulla Puijottaret veivät ensimmäisen jakson nimiinsä.

Myös toisella jaksolla nähtiin juoksujuhlat. Hellekeli sekä myötätuuli muodostivat erinomaisen lyöntikelin ja se näkyi myös juoksujen määrissä. Nora Pulkkinen avasi toisen jakson juoksut lyömällä pallon kakkospussiin ja pallon vieriessä polttajan räpylän alta, Sini Suihko toi kotipesään jakson avausjuoksun. Nora jatkoi lyöntipaikalla ja viimeinen lyönti pamahti kolmospuolelta läpi. Tästä syntyi kaksi juoksua, kun Salla Eteläpää sekä Aurora Mäkinen toivat juoksut.

Lappajärvi sai omalla tasoittavallaan aikaan kaksi juoksua hyvillä lyönneillä ja peli pysyi tasaisena. Toisessa vuoroparissa molemmat joukkueet saivat yhdet juoksut harhaheittojen turvin, jonka lisäksi molemmat joukkueet löivät yhdet pinnat taululle. Nora Pulkkinen vastasi palottomassa ajolähdössä lyödystä Puijottarien juoksusta.

Kolmanteen vuoropariin lähdettiin 4-5 -tilanteesta ja ensimmäisen jakson tapaan Puijottaret iski sisäpelissä isomman vaihteen silmään. Salla Vertanen kumautti ensin pallon kolmosjatkeelta läpi ja hänen huutoonsa vastasi Anni Ollikainen, joka löi takakentän keskeltä pallon läpi. Molempien läpilyöntien seurauksena kotipesään kaksi juoksua ja Puijottaret kasvatti johtoaan jo viiteen juoksuun. Lappajärvi kavensi omilla välilyönneillään eron kolmeen juoksuun, mutta tämä ei riittänyt taistelussa jaksovoitosta.

Ottelun viimeiseksi jääneessä vuoroparissa Puijottarien Nora Pulkkinen vastasi illan kuudennella lyödyllään vuoroparin ainoasta juoksusta. Lappajärven kiri jäi haaveeksi ja näin ollen Puijottaret pääsi juhlimaan kolmea sarjapistettä sekä Ykköspesis-taipaleen ensimmäistä voittoa. Nora Pulkkisen lisäksi hirmutilastoista esille on nostettava Iiris Huotarin uskomaton ilta ja tilastorivi: 3 lyötyä, 4 tuotua sekä kärkilyönnit 14/14.

Puijottarien kausi jatkuu keskiviikkona 1.7. vierasottelulla Tyrnävän Tempausta vastaan. Seuraava kotiottelu pelataan Puijon pesäpallostadionilla 4.7., kun vastustajaksi Kuopioon saapuu Kajaanin Pallokerho.

 Teksti ja kuva: Miska Peltoniemi

Scroll to Top