Puijottaret tähtää lohkossaan neljän parhaan joukkoon

Puijon Pesiksen naisten suomensarjajoukkue Puijottaret on aloittamassa uutta kautta uudistunein ilmein. Tekemisen kulttuuria on muutettu, mukaan on tullut uusia pelaajia ja entiset ovat kehittyneet. Tavoitekin on kirkas. Joukkue tähtää omassa lohkossaan neljän parhaan joukkoon ja jatkopeleihin.

Uudistuminen alkoi viime syksynä, kun Puijottarien valmennus ja pelinjohto siirtyivät uusiin käsiin. Vastuun otti parivaljakko Jussi Pulkkinen ja Pasi Penttinen.

Pulkkisella on komea pelaajaura. Yli 400 superpesisottelun kokemus auttaa myös valmennuksessa. Myös Penttinen on entinen superpesispelaaja. Kaksikko on jo ehtinyt tehdä yhteistyötä Siilinjärven Pesiksessä. Yhteinen sävel on löytynyt nopeasta myös Puijolla.

-Taustat ovat Puijottarilla laajat ja kunnossa, mikä jo harjoituskaudella näkyi tietynlaisena raikkautena, Pulkkinen kertoo.

Hän kehuu Puijon Pesiksessä vallitsevaa ilmapiiriä.

-Puijolaisuudessa viehättää se, että pallotytöistä pelaajien kautta talkoolaisiin kaikki ovat pyyteettömästi ja innokkaasti mukana. Se kertoo, että seuran johtaminen on kunnossa.

Naispesäpallon kehittämiselle on niin seurassa kuin Kuopiossakin Pulkkisen mukaan selvä tilaus. Asia on kirjattu seuran strategiaan. Kuopio taas tarjoaa opiskelu- ja työmahdollisuuksineen hyvän potentiaalin tavoitteen toteutumiselle.

-Täällä opiskelee tai on töissä varmasti lähes joukkueellinen naisia, jotka viime vuosina ovat pelanneet superia, mutta joilla ei ole tällä hetkellä kiinnitystä mihinkään seuraan. Puijon Pesis kiinnostaa heitä ja yhteydenottoja on tullut, Pulkkinen kertoo.

Viime vuonna Puijon Pesiksen naisjoukkue vasta otti ensimmäisiä askeliaan. Suomensarjan silloisessa pohjoislohkossa joukkue voitti vain yhden ottelun ja sijoittui kahdeksanneksi eli viimeiseksi. Juoksusuhde 65-236 ei jätä tilaa selittelylle.

Uuteen kauteen joukkue kuitenkin valmistautuu paljon luottavaisemmin. Sarjassa on neljä lohkoa. Puijottaret pelaa itälohkossa, jossa on kahdeksan muuta joukkuetta. Pulkkinen pitää täysin realistisena joukkueen asettamaa tavoitetta sijoittumisesta lohkossa neljän parhaan joukkoon.

-Jos siihen päästään, on pysähtymisen paikka ja tavoitetta on katsottava uudelleen.

Puijottarien joukkue on sekoitus nuoruuden intoa, joka kokeneemmat pelaajat sopivalla tavalla tasoittavat. Nuorimmat pelaajat ovat 16-vuotiaita, vanhimmat 30 vuoden tienoissa.

Kokeneemmasta kaartista Pulkkinen nostaa esiin Annika Asunmaan, joukkueen lukkarin Katri Pelanderin ja Siru Seppäsen. Kolmikosta kaikki ovat menestyneet juniori-ikäisinä, mutta sen jälkeen joko tehneet lapsia (Asunmaa) tai pitäneet taukoa pelaamisesta.

-On mielenkiintoista nähdä, miten kausi sujuu, Pulkkinen sanoo.

Niin kuin pesäpallossa on tapana, edustusjoukkueissa pelaa nuoria pelaajia, jotka esiintyvät myös toisten seurojen juniorijoukkueissa. Pulkkisen omista tytöistä Nora ja Siiri pelaavat B-tyttöjen SM-sarjaa Lappeenrannassa ja Siiri lisäksi C-tyttöjen SM-sarjaa Muhoksella. Maantiet tulevat pesäpalloperheelle kesän aikana tutuiksi.

Lupaava nuori pelaaja on myös Rebecca Penttinen, jolla jo on vyöllään junioreiden Itä-Länsi –ottelu. Ella Kauhasen kinttuja tarvitaan etenemisessä.

-Iso tarina tulee kuitenkin olemaan, että pelaamme koko joukkueella, Pulkkinen korostaa.

Itälohkon vahvimpina joukkueina pidetään etukäteen Siilinjärven Pesistä ja Haminaa, jotka molemmat viime kauden päätteeksi ylsivät karsimaan paikasta Ykköspesikseen.

Puijottaret aloittaa oman kautensa vierasottelulla Kuusankoskella sunnuntaina 20.5. Ensimmäinen kotiottelu on lauantaina 26.5. klo 15, jolloin vastassa on Siilijärven Pesis 2.

Teksti: Mauri Liukkonen

Puijottarien kotiottelut:

La 26.5. Puijottaret – Siilinjärvi 2 klo 15.00
Su 17.6. Puijottaret – Kuusankoski klo 15.00
Su 15.7. Puijottaret – Lahti klo 15.00
To 19.7. Puijottaret – Siilinjärvi 1 klo 18.00
Ke 25.7. Puijottaret – Jyväskylä klo 18.00
Pe 27.7. Puijottaret – Lappeenranta klo 14.00
Su 5.8. Puijottaret – Joensuu klo 15.00
Su 12.8. Puijottaret – Hamina klo 16.00

Scroll to Top