Puijottaret vahvempi sateisessa ottelussa

Puijottaret haki puhtaan 0-2 (2-6, 5-9) vierasvoiton, kun se matkasi jo toisena torstaina peräkkäin Siilinjärvelle, tällä kertaa SiiPe 2:n vieraaksi. Näin ollen joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista Puijottaret kairaa yhteensä viisi pistettä, sillä ensimmäisen kamppailu päättyi Kuopiossa kotijoukkueen 1-0 voittoon.

Puijottaret pääsee aloittamaan ensimmäisen jakson sisällä ja jo heti ensimmäisessä vuorossa päästään tuulettamaan juoksujen merkeissä. Elisa Peltola avaa Puijottarien juoksutilin sijoittamalla kierteisen koukun ykkösrajaan. Vahvaa alkua täydentää läpi ottelun Puijottarien parhaan pelaajan palkinnon arvoisesti pelannut Annika Asuinmaa (1+2 lyötyä), jonka upea lyönti painuu kolmospuolelta läpi. Tuloksena kunnari, yksi tavallinen juoksu ja 0-4 johto. Puijottaret onnistuu ulkopelillään kuihduttamaan SiiPen tilanteet, jonka seurauksena kotijoukkue onnistuu ensimmäisellä jaksolla juoksun teossa vain kahdesti.

SiiPe aloittaa toisen jakson vahvasti ja siirtyy ensimmäisellä sisävuorollaan 3-0 johtoon. Puijottarien aloitus on puolestaan heikompi, jonka SiiPe hyödyntää ja etenee pienelle 4-1 karkumatkalle. Kolmannessa vuorossa Puijottaret kuitenkin punnertaa tasoihin ja lopulta ohi. Toinen jakso päättyy lopulta vierasjoukkueen loppukirin ansiosta 5-9 ja kolme pistettä matkaa ansaitusti Kuopioon.

Puijottaret esitti sateisista ja kylmistä olosuhteista huolimatta vahvaa sisäpeliä ja peräti seitsemän pelaajaa onnistui juoksunteossa. Ulkopelissä virheet onnistuttiin pitämään minimissä, vaikka ottelussa nähtiinkin molempien joukkueiden osalta yhteensä jopa viisi juoksua harhaheittojen avustuksella.

Ottelut jatkuvat lauantaina Joensuussa, kun Puijottaret matkaa Joensuun Mailan vieraaksi. Vierasotteluiden putki saadaan puolestaan päätökseen ensi viikon sunnuntaina, kun Lahden Mailaveikot saapuvat Kuopioon.