Puijottarien hallikausi paketoitiin kuluneena viikonloppuna

Puijottarien hallikausi saatiin pakettiin kuluneena viikonloppuna, kun joukkue kohtasi todennäköisesti hallikauden viimeisessä harjoitusottelussaan Siipettärien suomensarjajoukkueen. Ottelussa nähtiin etenkin sisäpelin osalta erittäin railakasta peliä puolin sekä toisin. Ottelussa ehdittiin pelata halliajan puitteissa kaksi kappaletta kolmen vuoroparin jaksoa ja lisäksi kolmannesta jaksosta yksi vuoropari. Ottelun ensimmäinen jakso päättyi Puijottarien nimiin 6-3. Toinen jakso päättyi puolestaan Siipettärille 5-6 ja lopuksi ”supervuoropari” Puijottarille juoksuin 4-0 ja näin ollen voitto kirjattiin kotijoukkueen nimiin!

Sara Kujanen avasi juoksut lyömällä ajolähtötilanteesta pallon väliin ja Sini Suihko kirmasi kotiin. Tämän jälkeen Kujanen löi itsensä kentälle ja ajolähtö jatkui. Seuraavana lyömään tullut Rebecca Penttinen löi Siipettärien ulkokentän hienoisella avustuksella kotijoukkueen toisen juoksun. Ensimmäisen jakson tasoittavalla Siipettäret sai Siiri Väistölän lyönnistä aikaan kavennusjuoksun ja toiseen vuoropariin liikuttiin Puijottarien 2-1 johdossa.

Toisessa vuoroparissa Puijottaret iski taululle kolme juoksua. Rebecca Penttinen sijoitti ajolähtötilanteessa pallon kolmosjatkeelle ja Sini Suihko toi kotiin Puijottarien illan kolmannen juoksun. Ajolähtötilanne jatkui ja seuraavana lyöntivuoroon tullut Jenni Ylönen kotiutti Oona Eteläpään. Lyöntikierros rullasi, Puijottarien kärki pääsi kentälle ja viimeisempänä kotiutettu Eteläpää löi Puijottaret 5-1 johtoon. Toisen vuoroparin tasoittavalla Siipettäret sai aikaan yhden juoksun. Kolmannessa Puijottarien sisävuorossa Joensuu-kaksikko Sara Kujanen löi ja Sini Suihko toi keltapaidat 6-2 johtoon. Kolmannen lopettavalla Siipettärien kiri ei saanut tarvittavaa vaihdetta silmään ja kolmas palo merkittiin tauluun yhden kavennusjuoksun jälkeen. Näin ollen ensimmäinen jakso Puijottarille 6-3.

Siipettäret lähti toiselle jaksolle liikkeelle paremmalla energialla ja se sai aikaan ensimmäisessä sisävuorossaan kaksi juoksua. Puijottaret ei tätä kuitenkaan kauaa katsellut, vaan se löi tasoittavassa sisävuorossaan kolme juoksua. Rebecca Penttinen avasi toisen jakson juoksutilin kotiuttamalla Anni Ollikaisen. Seuraavana lyöjänä Kiia Laakkonen jatkoi tästä lyömällä Aurora Mäkisen kotiin. Tämän jälkeen Oona Eteläpää löi pallon koppareiden väliin ja kotijoukkue siirtyi 3-2 johtoon. Toisessa vuoroparissa Siipettäret pääsi pelin hallintaan kiinni vapaataipaleiden turvin ja Siipettäret pääsi toiseen ulkovuoroonsa 3-6 johdossa. Puijottaret viritteli toisella sisävuorollaan kovan kirin päälle ja sai aikaan kaksi juoksua. Oona Eteläpää löi pallon kakkospuolelta läpi, kotiutti Terhi Asikaisen ja eteni itse kakkospesälle. Tämän jälkeen Puijottaret käytti jokeri Mira Kettusen, joka ensin vaihtoi Eteläpään kolmoselle ja tämän jälkeen toisella lyönnillään kotiutti Puijottaret yhden juoksun päähän. Kolmannessa vuoroparissa ei kuitenkaan nähty juoksuja ja Siipettäret vei toisen jakson nimiinsä 5-6.

Ottelun ratkaisevaan vuoropariin Puijottaret teki kokoonpanoonsa pieniä muutoksia ja Siiri Surakka säntäsi kentälle ensimmäisenä numerolla yksi. Terhi Asikainen löi Surakan kotiin ja tästä alkoi Puijottarien sisäpelin rummutus, joka löi Siipettäret kanveesiin. Seuraavana lyömään tullut Sara Kujanen järjesti pesät täyteen, jonka jälkeen Anni Ollikainen kotiutti Aurora Mäkisen. Kolmannen juoksun löi Oona Eteläpää, jonka upeasta sijoituksesta Terhi Asikainen ehti kotiin. Hurjaan lyöntivireeseen lauantaina yltynyt Rebecca Penttinen löi jo illan neljännen juoksunsa kotiutettuaan Sini Suihkon. Suihkolle tilastoihin illan neljäs tuotu juoksu ja lopulta 4-0 lukemat jäivät tämän ”supervuoroparin” loppulukemiksi, sillä Siipettäret ei saanut juoksuja aikaan omalla sisävuorollaan ja halliaika päättyi.

Puijottaret pelasi hallikaudella neljä harjoitusottelua, joista voitot irtosivat Joensuun Mailan B-tytöistä sekä viimeisimpänä Siipettäristä. Lisäksi Puijottaret pelasi tasapelin Pattijoen Urheilijoiden kanssa ja kärsi niukan 1-2 tappion Tyrnävälle. Näytöt tulevaa sarjakautta ajatellen on nyt annettu ja kokoonpano alkaa pikkuhiljaa muovautua kohti kesän ensimmäisiä koitoksia. Jäämme seuraamaan joukkueen valmistautumista kohti tulevaa Ykköspesis-kautta!