Puijottarien jatkopelien kotietu jäi pienestä kiinni

Siilinjärvi oli tänäänkin tyly kotijoukkue ja Puijottarilta jäi saavuttamatta kotietuun vaadittavat kolme pistettä jaksoin 2-0 (7-6, 7-5).

Pesät täytettiin kolmella ensimmäisellä lyöjällä ja ajolähtöä pääsi purkamaan Terhi Asikainen. Tästä ensimmäinen palo. Kotiuttamista yritti myös Siiri Pulkkinen, mutta lyönti niukasti kopiksi. Kolmosella ollut Annika Asunmaa oli irti, mutta ehti kotiin, kun pallo poltteli Siilinjärven lukkarin Janika Niskasen räpylässä. Avausjuoksu saatiin tehtyä Hilda Westersundin hienolla kakkosrajapuhkaisulla. Juoksun tuojana Iiris Huotari. Puijottaret joutui vaihtamaan jo ensimmäisessä ulkovuorossa Jannika Kärnän pois lautasen ääreltä jokeriksi. Anni Ollikainen siirtyi linjaan ja Aurora Mäkinen lukkariksi. Siilinjärvi tasoitti pelin Anni Mensosen tuomana ja hieman myöhemmin 2-1 Roosa Lappalaisen tuomana. Kunnarin aineksetkin olivat olemassa, mutta onneksi kolmospuolen aita pysäytti läpilyönnin.

Toisessa sisävuorossa Mäkinen eteni hienosti kolmospesälle ja kotiuttamisessa onnistui Emmi Pääkkönen. Taululla oli tässä vaiheessa jo kaksi paloa eikä seuraavaa kolmostilannetta saatu hyödynnettyä. Toisen ulkovuoron alkuun Puijottaret tekivät lisää vaihtoja. Pääkkönen kakkosvahdiksi ja Terhi Asikainen jokeriksi. Ensimmäinen palo otettiin nopeasti ja muutaman kopin jälkeen ajolähtöä päästiin purkamaan. Välittömästi toinen palo ja seuraavan lyöjän aikana Westersundin todella hieno koppi, joka esti johtojuoksun syntymisen.

Kolmannessa vuorossa kotiuttamista pääsi ensin yrittämään Huotari eikä Mäkisen ehtiminen ollut kaukana. Pulkkinen kotiutti Asunmaan hieman heikon polttoheiton ansiosta. Seuraavaksi lyönyt Westersund puhkaisi kolmosrajan, tuloksena kaksi juoksua! Siipettäret pääsivät kahden juoksun päähän taas kerran kolmosrajan puhkaisulla. Ajolähdöstä ensimmäinen palo kotipesään ja hieman myöhemmin kavennusjuoksu. Ulkopeli huolehti siitä, että tasoihin ei tultu.

Viimeisessä sisävuorossa pesät täytettiin jälleen kärjellä. Aikalisän jälkeen Pääkkönen kotiutti Mäkisen. Kolme paloa seuraavalla kolmella lyöjällä ja vielä kerran ulos. Pulkkinen ja ensimmäinen palo kakkoselle. Kavennusjuoksu hyvällä lyönnillä takakentälle. Jälleen kerran Pulkkinen ja toinen palo kakkoselle. Harhaheitolla rinnalle ja Jenni Gladin lyönnillä ohi. Ensimmäinen jakso kotijoukkueelle 7-6. Tällä tuloksella varmistettiin samalla se, että kotietua ei jatkopeleihin tule.

Toiselle jaksolle Puijottaret hioi lyöntijärjestystä. Pääkkönen kärkeen, Mäkinen numerolle 2, Asunmaa numerolle 3 ja Huotari numerolle 4.

Siipettäret aloittavat vahvasti tehden yhden juoksun. Pulkkinen tasoitti nopeasti tilanteen kotiuttamalla Mäkisen. Kahden palon ajolähdöstä kotiuttamista pääsi yrittämään Rebecca Penttinen. Tilanteesta kuitenkin niukka palo kotipesään.

Toinen vuoropari meni Siilinjärven puolelta kopitteluksi. Ainoa juoksu tuli viimeisenä lyömään tulleen Gladin mailasta. Sama toistui Puijottarien sisävuorolla. Mäkinen viimein kolmoselle ja varmasti kotiin Johanna Peltokankaan lyömänä. Kaksi vuoroparia pelattu, kummallakin kaksi juoksua.

Siipettärien ensimmäisestä kolmostilanteesta myös ensimmäinen palo kotiin. Ajolähdöstä tilanteeksi 4-2. Muutaman lyöjän jälkeen pesät täytettiin taas. Mäkinen irrotti hienosti etenijän kolmoselta, mutta ajolähtö pääsi jatkumaan. Yksi lyöty juoksu lisää ja peli oli 5-2. Vuoro päätökseen Jenni Ylösen kopilla. Tasoittavalla Puijolle yksi kolmostilanne, ei juoksua.

Siilinjärvi täytti pesät palottomasti. Mäkinen irrotti jälleen kärjen ja teki heti perään toisen palon ykköselle. Glad sai lyötyä tilastoihin kolmannen juoksunsa ja Outi Venäläinen ensimmäisensä. Tasoittavalle Puijottaret lähti hakemaan kuutta juoksua uuden lyöntijärjestyksen turvin. Westersund vaihdettiin jokeriksi Kärnän tilalle. Ajo saatiin päälle yhdellä palolla. Aikalisän jälkeen tilannetta purkamaan tullut Westersund löi taululle kaksi juoksua lisää kotiuttamalla ensin Ylösen ja heti perään Mäkisen. Harhaheitolla kotiin Asunmaa ja samalla Huotari kakkoselle. Tähän jäätiin ja niin jäivät myös pisteet Siilinjärvelle.

Tappiosta huolimatta Puijottarien tavoite täyttyi. Pelinjohtaja Pasi Penttinen oli kauden kokonaisuuteen tyytyväinen.

– Kausi on mennyt nousujohteisesti ja olemme saavuttaneet ensimmäisen etappimme. Seuraavaksi tähdätään Ykköspesikseen ja mielestäni meillä on erittäin hyvät eväät lähteä tätä tavoittelemaan, Penttinen kertoo.

Puijottarien vastustaja jatkopeleissä on Jyväskylän Kirittäret. Sarjan ensimmäinen ottelu pelataan Jyväskylässä lauantaina 17.8. ja toinen ottelu Kuopiossa sunnuntaina 18.8. Kolmas ottelu pelataan tarvittaessa Jyväskylässä keskiviikkona 21.8. Kotiottelun alkamisajasta infotaan puijonpesis.fi:ssä ja seurojen somessa.

Scroll to Top