PuPe aloitti kauden tasapelillä

Ykköspesiskauteen valmistautuva Puijon Pesis avasi talven harjoituspelikauden lauantaina Imatralla.

Ottelu isäntäjoukkue Imatran Pallo-Veikkoja vastaan päättyi tasalukemiin 1-1 (6-0, 3-4). Alun perin ottelun loppuun suunniteltu kotiutuslyöntikilpailu jäi pelaamatta hallivuoron päättymisen takia ja ”pisteet” jaettiin.

PuPen kuviot menivät osittain uusiksi jo pelipäivän aamuna, kun joukkueen kapteeni Antti Rinnevuori joutui kuumeen takia jäämään reissusta pois. Rinteen lisäksi vahvuudesta olivat sivussa mm. Tommi Nissinen ja Janne Korhonen. Joukkue lähtikin taivaltamaan kohti Imatraa 11 pelurin voimin. Hurjasti viime kaudesta uudistunut joukkue pääsi Imatralla nyt ensimmäistä kertaa koko kentän mitalle pelaamaan, joten oletetusti kuviot olivat vielä hitusen hakusessa.

Niin ikään nuorella joukkueella esiintynyt IPV oli avausjaksolla selvästi terävämpi, vaikka PuPe hyvän startin otteluun saikin. Tärkeimmät, eli juoksut jäivät kuitenkin tekemättä. Isäntäjoukkue sen sijaan viljeli toiseen sisävuoroon viisi juoksua ja avausjakso oli sitä myöten taputeltu. Ensimmäisessä vuorossa lupaavasti käynnistynyt sisäpeli töksähteli loppujakson aikana siihen malliin, että PuPe jäi juoksuitta.

Toisen jakson avausvuorossa aukesi vihdoin myös PuPen juoksutili. Try-outilla oleva lyöjäjokeri Anssi Korhonen antoi näyttöjä ja kotiutti kolmossaumalyönnillä Ismo Huotarin. Toisessa vuorossa Korhonen onnistui jälleen, tällä kertaa kotiin ennätti Kouvolan Pallonlyöjistä vuokralla oleva Lassi Vuorela. SIsäpelin auettua myös ulkopelissä oli aivan eri ilme kuin ensimmäisellä jaksolla. Imatra kavensi kuitenkin 2-1:een ennen kuin nuori lyöjäjokeri Veikka Keinänen kotiutti Vuorelan ja PuPe siirtyi 3-1-johtoon.

Neljännen aloittavalla Imatra nousi kuitenkin vielä tasoihin, kun jokerikotiuttaja Lauri Rönkkö onnistui kahdesti saman lyöntivuoron aikana – ainakin osa juoksuista ulkopelivirheiden piikkiin. PuPe ei kuitenkaan luovuttanut viimeisen tasoittavallaan ja se rakensi kahdella palolla ajolähdön Vuorelalle. Lassin merkkaamattomalla kupperilla Niko Asunmaa ehti kotiin ja PuPe vei toisen jakson 3-4. Samalla loppui myös halliaika, joten kauden avaus päätettiin ratkaisemattomaan tasuriin.

Seuraavan kerran PuPe on tulessa harjoitusotteluissa 14.2. Kuopio-hallissa. Vastustajaksi saapuu Ykköspesikseen nousun tehnyt Joensuun Mailan kakkosjoukkue.

PuPen kokoonpano:

 1. Niko Asunmaa S
 2. Simo Vainikainen 1V
 3. Ismo Huotari 2V
 4. Lassi Vuorela 2P / 2K
 5. Ville Pietinen 3P
 6. Jesse Eskelinen L
 7. Juho Koivisto 2K / 3K
 8. Timo Kääriäinen 3V
 9. Roope Koskelainen 3K / 2P
 10. Anssi Korhonen
 11. Veikka Keinänen

PJ: Petri Pulliainen & Heikki Litmanen

 

Scroll to Top