PuPe avaa hallikautensa lauantaina Imatralla

Puijon Pesiksen valmistautuminen uuteen Ykköspesiskauteen on edennyt jo sen verran pitkälle, että on ensimmäisten hallipelien aika. PuPe kohtaa lauantaisessa kauden avauksessaan Imatran Aviasport Areenalla sekä Haminan Palloilijat että Pöytyän Urheilijat.

Paljon uudistuneelle Puijon Pesikselle lauantaiset vastustajat ovat oiva mittari, missä tällä hetkellä harjoittelussa mennään. Sen verran voidaan paljastaa, että kovaa on menty jo lokakuusta asti, mutta pelit ovat aina ihan oma lukunsa – varsinkin ensimmäiset treenimatsit. Hurjasti viime kaudesta nuorentunut PuPe-ryhmä pääsee myös ensimmäistä kertaa uuden pelinjohtajansa Mikko Pirhosen komennukseen.

– Innolla odotan jo pelejä ja että pääsen näkemään uudet pelaajat tositoimissa. Päästään samalla aloittamaan tämä meidän pelillinen projekti ihan kunnolla, pelinjohtaja Pirhonen kertoo.

Joukkue lähtee Imatralle 14 pelaajan voimin, joten kierrätystä on luvassa kahden peräkkäisen hallipelin aikana. Pitkäaikaistoipilaat Antti Rinnevuori ja Timo Kääriäinen ovat vielä sivussa peleistä, mutta muuten joukkue on säilynyt ehjänä. Lauantain peleissä lukkarin paikalla tullaan näkemään sekä Matias Litmanen että tuore vahvistus Joona Sikiö, joka pääsee heti näyttämään kyntensä kotihallissaan.

Muut PuPe-debytantit ovat sotkamolaislähtöiset Altti-Jussi Ronkainen ja Roope Haapsalo sekä Joensuusta Kuopioon saapunut Perttu Paakkola. Uusille miehille onkin luvassa heti iso näytön paikka ja etenkin lyöjämiehet Haapsalo ja Paakkola ovat isossa roolissa kotiutuspuuhissa.

– Toisena isona juttuna on voittaminen, oli se harjoituspeli tai mikä tahansa. Miten se näkyy pelitilanteessa on se mikä minua kiinnostaa, miten löydetään se tapa voittaa. Myös yleisilmeen on oltava hyvä koko ajan, Pirhonen jatkaa.

Vastustajista iso mielenkiinto kohdistuu heti ensimmäisessä ottelussa kohdattavaan Haminaan. Oranssipaitojen kovien odotusten viime kausi oli paha pettymys ja Kymenlaaksossa on varmasti ilmassa revanssihenkeä. Haminan peliä pyörittämään saapui tuttu mies, kun PuPen viime kauden pelinjohtaja Petri Pulliainen otti vetovastuun. ”Pulin” touhuamista päästään siis heti kauden alussa ihmettelemään.

Pöytyä on jälleen kerran mielenkiintoinen ja arvoituksellinen vastustaja. Sen ja Hyvinkään Tahkon välinen yhteistyö tuo Pöytyälle varmasti isoja vahvistuksia ja saattaapa vastaan asettua mm. PuPe-kasvatti Waltteri Hämäläinen sekä Kuopiossa kesällä 2014 pelannut Sami Virto.

Scroll to Top