PuPe kaatoi Jalasjärven pitkän kaavan kautta

Sarjanousija Jalasjärven Jalas napsi Puijonlaaksosta yhden pisteen, mutta Puijon Pesis vei kotiutuslyöntikisaan asti edenneen ottelun jaksoin 2-1 (6-1, 1-2, 0-0, 2-1).

Vesisateen ja jääkiekon MM-kisojen välieräottelun vuoksi vain vajaan 200 katsojan edessä pelattu peli tarjosi jännitettävää loppuun asti. PuPe vei avausjakson Simo Vainikaisen ja Aki Tervon johdolla selvänumeroisesti 6-1, eivätkä vieraat päässeet oikein missään vaiheessa kunnolla haastamaan kuopiolaisia. Janne Korhonen ja Tervo veivät PuPen heti avausvuorossa 2-0-johtoon ja jatkossa Simo Vainikainen moukaroi kahden läpilyönnin avulla lisäjohtoa.

Avausjaksolla jalkoihin jäänyt Jalasjärvi näytti toisella jaksolla sisukkuuttaan ja pakotti isännät jatkoille vieden toisen jakson 1-2. PuPen oma sisäpeli tökkäsi hieman toisella jaksolla ja etenkin kotipesään tuntui olevan pitkä matka. Myös molemmat päästetyt juoksut olisi ollut vältettävissä.

Supervuorossa Jalasjärvellä oli mainio tilaisuus ratkaista peli omalla tasoittavallaan, kun se rakenteli kärjestä palottoman ajolähdön. Ensimmäinen yritys päättyi viimeisellä laittomaan ja toinen tilanne haavoitti kaikki etenijät. Lopulta peli eteni kotiutuskilpailuun.

PuPe aloitti ja iski kaksi juoksua Janne Korhosen ja kauden avausottelunsa pelanneen lukkari Jesse Eskelisen toimesta. Nämä riittivät lopulta voittoon, kun Jalasjärvi onnistui ainoastaan neljännessä parissa. Ottelu päätyi viimeisen parissa Ville Pietisen ottamaan koppiin. Näin kaksi pistettä jäi Kuopioon.

Pelit jatkuvat heti sunnuntaina, kun vieraaksi Puijonlaaksoon saapuu Pöytyän Urheilijat ja viime kaudella pupelaisille tutuksi tullut Aleksi Mäkelä. Ottelu alkaa klo 14.00!