PuPe ”läpsytteli” itsensä sarjakärkeen

Puijon Pesis osoitti jälleen sitkeyttään kotiyleisönsä edessä kaatamalla Ulvilan Pesä-Veikot 2–0 (10–4, 3–2).

Helposti tulleen avausjakson jälkeen toinen jakso oli pitkään kotijoukkueelle kärsimystä, mutta lopulta se nousi ahdingosta jaksovoittoon ja vei samalla täydet pisteet. Voitolla PuPe nousi myös miesten Ykköspesiksen sarjakärkeen pisteen erolla Oulun Lippoon. 

Avausjakso oli tosiaan kuopiolaisten hanskassa alusta lähtien, mutta Ulvilan ulkokenttä antoi tähän myös hyvin apuja. Etenkin ensimmäisessä ajotilanteessa Antti-Jussi Toropaisen kakkospesän päälle lyömä pomppupallo livahti luvattoman helposti siepparin ja vahdin välistä maisemiin ja tuloksena pajatson tyhjennys 4–0:aan. Teemu Nivalan sivallus siirsi isännät jo 5–0-johtoon avausvuoron päätteeksi.

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=H8BOyrctUE0′ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” id=” custom_class=” av_uid=’av-1bq4xfx’]

Hyvän startin jälkeen pelin henki oli hyvin selkeä ja kotijoukkueen sisäpeli rullasi laajalla rintamalla. PuPe rakenteli tasaisesti tilanteita ja etenkin lyöjäjokerikolmikko Toropainen (1+4 lyötyä), Nivala (2) ja Kasperi Laasonen (2) oli avausjaksolla iskussa. PuPe oli parhaimmillaan jo 10–1-johdossa, mutta viimeisessä vuorossa se avitti ulkopelin virheillään Ulvilaa hiukan peliin mukaan. Loppulukemat kuitenkin selkeät 10–4.

– Eka jakso meni kyllä läpsyttelyksi sen avausvuoron jälkeen. Se jakso oli paketissa ja sitten vaan odoteltiin, että tauko alkaa jossain vaiheessa, PuPen pelinjohtaja Jaska Huttunen kuvaili.

Kuten niin monesti helpon avausjakson jälkeen käy, PuPen toisen jakson startti oli yskähtelevän tuskainen. Sisäpelissä pelin pyöritys tyssäsi laittomiin näpyihin ja lukuisiin kopinnostopaloihin.

– Tauolla tehtiin päätös, että aloitetaan toinenkin jakso hyvin. Se sitten kuitenkin kaatui huonoon sisävuoroon ja se ikään kuin kertaantui sitten kahdessa seuraavassakin vuorossa, jotka oli aika kauheita, Huttunen ihmetteli.

Tilaisuutensa haistanut Ulvila siirtyi ensimmäisen tasoittavallaan Jesse Jokelan upealla kolmosjatkeen läpilyönnillä 0–1-johtoon. Sama mies löi kolmannessa vuorossa vieraiden toisenkin juoksun vastustamattomalla välilyönnillä hankalasta takaväärästä.

PuPe näytti viimeisessä vuorossaan tälle kaudelle hyvin tyypillisen nousun, kun tilanne sitä eniten vaati. Ensin Toropainen löi pompulla 1–2 ja Laasonen keskisaumasta 2–2. Toisella lyöntikierroksella tilanne näytti jo tukalalta täyden pistepotin suhteen, mutta Nestori Moisio sai rakenneltua tilanteen viimeiselle lyöjälle Teemu Nivalalle, joka löi pallon väliin ja hienon pelin jälleen pelannut Misa Märsylä toi PuPen 3–2-johtojuoksun. Märsylä (2 tuotua, 6/9 kärkilyöntiä) palkittiin PuPen parhaana. 

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=xhglD7KrbpI’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” id=” custom_class=” av_uid=’av-rhxnfx’]

Hankittu johtoasema myös riitti lopulta, kun Ulvila ei saanut viimeisessä vuorossaan enää miestä kolmoselle asti. Näin täydet pisteet jäi kuin jäikin Kuopioon.

– Aika mitäänsanomaton oli lopulta se eka jakso. Näköjään se yksi hyvä sisävuoro riitti sitten voittoon toisella jaksolla. Ulkopeli meillä oli ihan hyvää, ykköspalkittu Märsylä kiteytti.

Teksti: Ismo Huotari
Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top