PuPe mittaa oranssipaitojen nykykunnon

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueen kovat ja tärkeät pelit jatkuvat sunnuntaina, kun vastaan asettuu Puijon pesäpallostadionilla klo 17 alkavassa ottelussa sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Haminan Palloilijat. Ennen Haminan perjantaista peliä Siilinjärven Pesistä vastaan oranssipaidat ovat sarjassa kolmantena SiiPen ja yllätysjoukkue Pöytyän kannoilla.

Hamina on yksi niistä joukkueista, joiden kanssa Puijo käy kovaa kilpailua sarjan kärkipään sijoituksista. Ennen Haminan perjantaista SiiPe-ottelua Puijo on sarjataulukossa vain kolme pistettä Haminan perässä. Haminalla on tosin yksi ottelua vähemmän pelattuna.

Sunnuntain yhteenottoa voi hyvin perustein pitää niin sanottuna kuuden pisteen otteluna. Jos Puijo voittaa ottelun, kamppailu runkosarjan sijoituksesta jatkuu tasaisena. Jos taas Hamina on parempi, sen etumatka Puijoon kasvaa kohtalaisen suureksi.

Puijo ja Hamina kuuluvat SiiPen kanssa samaan kolmen joukkueen lisälohkoon. Se tarkoittaa sitä, että joukkueet kohtaavat toisena kolme kertaa. Puijo pelaa Haminaa vastaan kaksi ottelua kotikentällään ja yhden Vallikentällä Haminassa.

Toinen Puijon pesäpallostadionin otteluista pelattiin 18. kesäkuuta. Hamina ei jättänyt Puijolle muruakaan, vaan vei ottelun numeroin 0-1 (2-7, 4-4). Puijolla on siis sunnuntaina revanssin paikka.

Puijon joukkueesta onnistuivat kesäkuun ottelussa kentän parhaana palkittu Antti Rinnevuori, joka sisällä pelasi 100-prosenttisen ottelun. Simo Vainikainen sai Puijon ykköspalkinnon ja kakkospalkinto meni kolme juoksua lyöneelle Roope Haapsalolle.

Haminan joukkueesta kunnostautuivat jokerina pelannut Ville Aalto, joka löi kaksi juoksua. Henri Heikkilä pelasi tutun tehokkaasti Haminan ykköskärjen vaihtajana.

Runsas viikko sitten Hamina voitti vieraissa Jyväskylän Kirin. Kiri pani ilman runkopelaajiinsa kuuluvaa Jyri Toikkaa pelanneen Haminan tiukoille ja ottelu päättyi 1-2. Ottelun ratkaisi supervuorossa viime kauden alussa PuPen joukkueessa pelannut nuori lukkari Jesse Eskelinen lyömällä Haminan voittojuoksun.

Hamina on lyönyt sarjassa reilusti enemmän juoksuja kuin yksikään toinen ykkössarjan joukkue. Juoksuja on kertynyt ennen lauantain SiiPe-peliä peräti 44 enemmän kuin Puijolla. Puijon ulkokenttä on taas pitänyt Haminaa paremmin. Puijolla on annettuja juoksuja 9 vähemmän kuin Haminalla.

PuPe-Hamina alkaa Puijon pesäpallostadionilla sunnuntaina klo 17. Stadionille kannattaa tulla jo reilusti ennen ottelun alkamista, sillä Puijon yhteistyökumppanit Fressi, Kunto Kuopio ja OP Pohjois-Savo esittelevät omaa toimintaansa. Stadionin ovet avautuvat klo 16.

Teksti: Mauri Liukkonen

 

Scroll to Top