PuPe nappasi täyden pistepotin Oulun reissulta

Puijon Pesis palasi Ykköspesiksen juhannustauolta tyylikkäästi, kun se haki puhtaan kolmen pisteen vierasvoiton Oulun Liposta jaksoin 0–2 (1–3, 1–2). Täysi pistepotti oli joukkueelle kauden kolmas ja voiton myötä PuPe nousi sarjassa neljänneksi.

Voiton avaimena oli ennen kaikkea betoninen ulkopeli, johon Lippo ei löytänyt lääkkeitä ottelun aikana. Kolmostilanteet koko ottelussa menivät PuPelle selvästi 14–3. Omassa kotiuttamisessa oli siis edelleen tehottomuutta, mutta kuopiolaiset onnistuivat raapimaan molemmille jaksoille tarvittavat pinnat.

Lippo siirtyi avausjaksolla johtoon heti avausvuorossa, kun Jussi Partasen komea välilyönti siivitti kotiin kärkimies Joona Haapasen. PuPe vastasi toisessa vuorossaan, johon se teki jakson kaikki kolme juoksuaan. Ensimmäiset kaksi tulivat lahjalla, ensin vapaataipaleella ja sen perään Toni Toivasen lyömänä räpylävirheen kautta. Kolmannen löi komeasti väliin Mikko Lukkari.

Toisella jaksolla PuPe meni 0–1-johtoon Lukkarin illan toisella onnistumisella. Kolmannessa vuorossa Lippo heitti pallon kolmospesältä yli ja Ilari Penttinen sai jatkaa raviaan kolmoselta kotiin – 0–2.

Lipon Sami-Jukka Korvola kavensi pelin 1–2:een lyömällä tyhjään kenttään kunnarin. Tämän enempää Lippo ei PuPen ulkokentästä onnistunut saamaan ja näin kuopiolaisille riemastuttavat pisteet.

PuPen ykköspalkittu oli ties kuinka monennen kerran tällä kaudella Ville Pietinen. Kauden ensimmäisessä ottelussa loukkaantunut Niko Tuikka teki pitkän odotuksen jälkeen paluun keltapaitoihin ja mies palkittiinkin heti kakkospalkinnolla.

PuPen pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona 3.7., kun se matkaa Jyväskylän Koskenharjulle Lohen vieraaksi.