PuPe pääsi voiton kautta juhannustauolle – täysi pistepotti lipesi kalkkiviivoilla

Puijon Pesis otti kotivoiton Joensuun Mailan Akatemiasta PuPe Vastuu -hyväntekeväisyysottelussa. Sisäpelillisesti melko nihkeäksi jäänyt kamppailu päättyi tiukin jaksolukemin isännille 1–0 (1–0, 3–3).

Avausjakso oli ulkopelin juhlaa, jota pyörittivät tehokkaasti molempien joukkueiden lukkarit – PuPen lautasen herra Seeti Surakka ja JoMan Ukko Schroderus. Vastaavasti sisäpelissä molemmille joukkueille sattui muutamia erikoisia virheitä, jotka söivät osaltaan peliä.

Jakson takatilanteet menivät PuPelle peräti 8–0, mutta ratkaisua ja sitä ensimmäistä juoksua jouduttiin odottelemaan viimeiseen asti. PuPe oli loppumetreillä myös todella onnekas. Ensin 2-3-pesävaihto vapaataipaleella, jonka jälkeen Mikko Lukkarin keskisaumaan suuntautunut lyönti näytti jäävän kopiksi JoMan linjaan, mutta niin vaan pallo sirvahti karkean räpylävirheen seurauksena kenttään ja PuPe vei jakson 1–0.

Toisen jakson lopusta muodostui jännitysnäytelmä

Toisella jaksolla peli oli pitkään PuPen kontrollissa. Roope Räisänen ja Lukkari löivät PuPen 2–0-johtoon heti avausvuorossa, jonka jälkeen JoMan jokeri Tuomas Kujanen onnistui avaamaan vieraiden illan juoksutilin 2-puolen läpilyönnillään, josta tuloksena 2–1-kavennus.

Jani Hämäläisen komea kolmospuolen välilyönti toisessa vuorossa siirsi isännät jälleen kahden juoksun johtoon. Ulkopelissä Seeti Surakka jatkoi kuopiolaisten lautasen ääressä sellaista show’ta, että JoMan aseet sisäpelissä olivat pitkään riisuttu pois.

– Kiva on ollut pelata taas. Vähän rytmin kanssa on hakemista ollut pitkän loukkaantumisen jälkeen, kauden neljännen pelinsä pelannut kapteeni Surakka kertasi.

Nuori JoMan joukkue osoitti kuitenkin kovuuttaan viimeisen tasoittavalla. Peli näytti jo vääjäämättä pysyvän PuPen hyppysissä loppuun asti, mutta Schroderuksen ja Veeti Lankisen kaksi peräkkäistä merkattua välilyöntiä nostivat JoMan tasoihin ja yhtäkkiä PuPe joutuikin kovaan puolustustaisteluun pitääkseen pelin pois kotiutuslyöntikisasta.

Siinä se lopulta onnistui ja kaksi pistettä jäi kotijoukkueelle. Tämäkin tyydytti pelinjohtaja Oja-Lipastia.

– Nihkeä peli, mutta hienoa että voitettiin. Juhannuksen jälkeen toiveena on saada miehiä terveeksi ja koko pakka treeneihin taas. Edelleen luotetaan meidän prosessiin ja suunnitelmiin, Oja-Lipasti summasi.

Koko ottelun tilannemäärät kirjattiin PuPelle 15–8. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Surakka ja kakkospalkinnon pokkasi jälleen loistavan ottelun mailan varressa pelannut Ville Pietinen (2 tuotua, 8/8 kärkilyönnit).

– Puolin ja toisin oli nihkeää sisäpelissä, mutta meidän ulkopeli oli melko kliinistä läpi ottelun ja siihen voi olla tyytyväinen. JoMa löi hyvillä lyönneillä lopussa pelin tasoihin, Surakka kommentoi.

Juhannuksen jälkeen PuPen pelit jatkuvat keskiviikkona 26.6. vierasottelulla Oulun Lippoa vastaan.

Kuvat: Tapio Hartikainen