PuPe paketoi vuoden 2019 perinteisin menoin – Winter Classic huipentaa miesten leiriviikonlopun

Puijon Pesiksen miesten ykköspesisjoukkueen harjoituskausi on edennyt jo parin kuukauden verran, ja tulevana viikonloppuna on edessä syyskauden paketointi kolmannen leiriviikonlopun muodossa. Leiri huipentuu lauantaina pelattavaan, jo perinteeksi (toinen kerta) muodostuneeseen PuPe Winter Classic -jääkiekkomatsiin, josta ei taatusti tunnetta puutu. Ottelu pelataan Toivalan tuplajäillä lauantaina 14.12. klo 15-17 ja tapahtumaan on luonnollisesti vapaa pääsy.

Viime vuoden taistelussa dramaattisen 14-13-tappion kokeneen Teemu Nivalan luotsaama Keep It Simple hurjasteli viime viikonlopun varaustilaisuudessa. Nivala sai arvonnassa ykkösvarauksen, jonka hän käytti Nestori Moisioon. Viime vuoden pelissä vastustajajoukkue Suoperän Sotureiden riveissä tehoilleelle ”Nepalle” ykköspicki oli toinen peräkkäinen. Nyt edessä on vaihto kilpailijan riveihin.
− Odotukset matsista on kovat ja varmasti mahtava päivä on tulossa. Peli on täysi mysteeri, koska ei tunne kaikkia vastustajan veijareiden taitoja. Ykköspickin paineet on kovat, mutta onneksi on viime vuodelta tuttu tutkapari Ismo “Pergerooni” Huotari vierellä takomassa tehoja, WP-35:n kasvatti Moisio kommentoi.

Draftin mielenkiintoisena yksityiskohtana on huomioitava, että selvästi kotiläksynsä tehnyt päävalmentaja Nivala haali draftissa lähes koko viime kauden vastustajajoukkueensa. Moision ohella haaviin tarttui viime kaudella Sotureita menestyksekkäästi edustaneet Huotari, Waltteri Hämäläinen, Kasperi Laasonen ja Juhani Pirskanen.
− Otin oppia HJK:n strategiasta, ”Kannuksen Keenan” taustoittaa joukkueensa rakentamista.
− Lähdin tietoisesti hakemaan joukkueeseen rutinoituneita ja kokeneita kavereita, joilla on kokemusta kovista peleistä. Nämä höystettynä parilla nuorella talentilla, Nivala myhäilee.

Teemu Nivalan valmennustaidot ovat uudelleen puntarissa tulevana lauantaina.

Valmennusoppia on imetty kuluvan syksyn aikana myös liigatasolta, kun Nivala on toiminut työharjoittelussaan KalPan liigajoukkueen fysioterapeuttina. Penkin takana lymyäminen on siis entistä tutumpaa puuhaa.
− Odotan lauantailta isät vastaan pojat -tyylistä meininkiä ja omalta joukkueelta suvereenia hallintaa alusta loppuun, Keep It Simple -koutsi täräyttää itsevarmasti.

Vastustajalla vaihtuvuus on ollut myös hurjaa. Itse asiassa valmennusta myöten kaikki on mennyt uusiksi, joten joukkueen nimikin vaihtui ottelun alla Suoperän Sotureista muotoon Rookies. Viime kaudella Soturit voittoon luotsanneen päävalmentaja Altti-Jussi Ronkaisen siirryttyä muiden haasteiden ääreen, vetovastuun penkin takana ottaa tulokasvalmentaja Niko Märsylä. Ensimmäisellä kierroksella varaus kohdistui Juuso Väisäseen, ja joukkueessa on muutenkin paljon uusia kasvoja, joiden tulevat peliesitykset ovat täysi mysteeri kaikille.
− Nuori joukkue saatiin kasaan, jossa on taitoa ja osaamista. Draftissa oli muutama vaikeampi valinta, kun ihan kaikista pelaajista ei niin paljon ennakkotietoa ollut, Märsylä kuittaa pelaajatarkkailijoiden suuntaan.

Märsylä aloitti myös psyykkauksen valmentajakollega Nivalan suuntaan. Molemmat ovat saaneet valmennusoppinsa Kannuksessa, joten penkin takana käydään varmasti myös kova keskinäinen paikallistaistelu.
− Teemulla on karvas tappio alla viime vuodelta, joten paineet on varmasti siellä puolella. Tiukka peli varmasti tulee ja ehkä hieman altavastaajana pääsemme lähtemään, mikä on vain hyvä juttu, Märsylä ennakoi.

PuPe Winter Classic La 14.12. klo 15-17, Toivalan tuplajäät

KOKOONPANOT

Keep It Simple

Nestori Moisio, Ismo Huotari, Niko Asunmaa, Waltteri Hämäläinen, Heikki Korppi, Kasperi Laasonen, Juhani Pirskanen, Ilari Penttinen, Väinö Väänänen

Päävalmentaja: Teemu Nivala
Huoltaja: Tero Korhonen

Rookies

Juuso Väisänen, Tuomas Luukkonen, Erkka Gröhn, Antti-Jussi Toropainen, Antti Karjaluoto, Valtteri Pirinen, Seeti Surakka, Kasperi Hämäläinen, Ville-Matti Tolvanen

Päävalmentaja: Niko Märsylä
Huoltaja: Ari Tolvanen

Maalivahdit: Mikko Lahtinen ja ”herra X” (vaihto puolessa välissä)

Kuvat: Saimi Airaksinen

Scroll to Top