PuPe selviytyi voittajana Ulvilan vesileikeistä

Puijon Pesis onnistui kääntämään rankan kaatosateen värittämän kamppailun lopulta edukseen Ulvilan Pesä-Veikkojen vieraana. Kotiutuskisaan asti edennyt ottelu päättyi PuPen eduksi jaksoin 1-2 (11-3, 1-3, 0-0, 2-3).

Ensimmäisellä jaksolla PuPella ei ollut oikein mitään palaa kotijoukkueen aloittaessa todellisella hurmosvuorolla, joka tuotti heille heti kärkeen peräti yhdeksän juoksua. Loppujakso menikin pelaillessa ja UPV korjasi avausjakson pisteen selvin lukemin 11-3.

Toisen jakson alkuun Friitalan pesäpallostadionin tavoitti myös rankka vesisade, joka oli matkassa aina ottelun hamaan loppuun asti. PuPe oli toisella jaksolla puolestaan selvästi hallitsevampi ja se sai pidettyä Ulvilan sisäpelin mukavasti pihdeissään.

Ja mikä tärkeintä, se onnistui myös kolmessa ensimmäisessä sisävuorossaan napsimaan yhden juoksun vuoroa kohti – kaksi onnistumista merkattiin Perttu Paakkolalle ja yksi Lassi Vuorelalle. Näiden onnistumisten myötä PuPe korjasi toisen jakson 1-3.

Supervuorossa lähempänä ratkaisua oli PuPe, mutta parit kotiutustilanteet lässähtivät paloihin ja lopulta ratkaisua haettiin kotiutuskisasta. Hankalissa olosuhteissa PuPe oli juoksun verran Ulvilaa parempi ja se nappasi toisen pisteen 2-3-voitolla kotiutuskisasta.

Kuopiolaisten parhaana palkittiin mainion pelin niin sisällä (2 lyötyä, 1 tuotu, 10/11kl) kuin ulkona pelannut Ville Pietinen. Maininnan arvoinen on myös PuPen oman kasvatin, 17-vuotiaan Valtteri Pirisen debyytti Ykköspesiksessä. 2-kopparin tontilla eleettömän rauhallisesti pelannut Pirinen suoriutui urakastaan erittäin hienosti.

Sarjasijoitukseen PuPen voitto ei enää vaikuta. PuPen kausi tulee päättymään tulevana keksiviikkona Puijonlaaksossa, jonne vieraaksi saapuu Pöytyän Urheilijat. Ottelu alkaa klo 18.00.

Scroll to Top