PuPe vahvistuu viime kauden Suomen mestarilla: ”Elintärkeä vahvistus meille etukentälle”

Puijon Pesiksen ykköspesismiehistö saa mielenkiintoisen vahvistuksen tulevaksi kesäksi, kun Sotkamon Jymyn superpesisjoukkueen sopimuspelaajiin kuuluva Niko Tuikka saapuu Kuopioon koko kauden mittaisella lainasopimuksella.

Viime kauden päätteeksi Tuikka, 18, pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta sekä SoJyn miesten että B-poikien Superpesiksessä. Miesten Superpesiksessä otteluita kertyi kaksi, jossa Tuikka löi tehot 0+2. Pääosan kesästä Tuikka pelasi kuitenkin B-poikien ohella Ykköspesistä Jymy Jaguarsissa, jossa monipuolinen pelimies nakutti 15 ottelussa 0+4 lyötyä, 14 tuotua ja 44 kärkilyöntiä.

Etukenttäpelaajana viihtyvä Tuikka on Puijon Pesiksen päävalmentaja Altti-Jussi Ronkaiselle hyvin tuttu mies Sotkamon ajoilta, joten nuorukaisen vahvuudet tiedetään hyvin.

– Saatiin elintärkeä vahvistus meille etukentälle, varsinkin kun ei vielä tiedetä, miten Juuso Väisäsen kuntoutuminen etenee. Niko tuo kovasti laajuutta myös meidän sisäpeliin, kun kaveri lyö vasemmalta lujaa ja juoksee kuin hevonen, Ronkainen luonnehtii.

Pääasiassa vaihtajan roolissa uransa aikana esiintynyt Tuikka muuttaa Kuopioon heti toukokuun alussa.

– Se on hyvä, niin mies pääsee heti meidän treenirytmiin mukaan ja tutustumaan uuteen joukkueeseen, Ronkainen jatkaa.

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top