PuPe valmistautuu kotiotteluun raveissa

Puijon Pesiksen ykkössarjajoukkueen pelinjohtaja Mikko Pirhonen haluaa, että joukkue sunnuntain kotiottelun kynnyksellä irrottaa vähäksi aikaa ajatukset pesäpallosta. Lauantaina aamulla joukkueella on vielä terävä fysiikkaharjoitus, mutta iltapäivällä rentoudutaan Sorsasalon raviradan vieraina T76-raveissa.
Joukkue pelasi torstaina raskaan vieraspelin Pöytyällä. Edestakaista matkaa kertyi reippaasti yli 800 kilometriä ja itse pelikin venyi yli kolmetuntiseksi.

-Poikkeavalla valmistautumisella haetaan sitä, että porukalla olisi sunnuntaina riittävä määrä virtaa. Jos pelistä tulee kolme pistettä, ties vaikka otettaisiin tällainen tavaksi, Pirhonen selittää.

Sunnuntaina PuPen vastustajaksi asettuu sarjanousija Vähänkyrön Viesti. PuPen tavoin Viestillä on ennen sunnuntain peliä ollut kaksi ottelua. Siinä missä Puijolla on kaksi voittoa ja neljä pistettä, on Viestin pistepussi vielä täysin tyhjä.

Syykin on selvä: Viesti on pelannut ottelunsa etukäteen sarjan vahvimmiksi arvioituja joukkueita vastaan. Sarja-avauksessa tuli tappio Siilinjärven Pesikselle ja torstaina pisteet vei vierasottelussa Hamina.
Eikä vastus heikkene sunnuntainakaan.

-Itse arvioin, että Puijo on runkosarjassa neljän parhaan joukossa. Vaikea peli tulee, sanoo Vähänkyrön Viestin pelinjohtaja Pekka Mäntymaa.

Häneen mukaansa Viestin peli Haminassa oli jo parempaa kuin viikko sitten sarja-avauksessa kotikentällä. Kolmostilanteita joukkue tosin sai liian vähän, mutta kotiutusprosentti kipusi kuitenkin yli 50:n.

-Juoksut tulivat hyvillä lyönneillä. Kärkilyöntejä keräsimme lähes yhtä paljon kuin Hamina, Mäntymaa kertoo.

Hän ei allekirjoitakaan Pesäpalloliiton pelinjohtajille tekemän kyselyn tulosta, jonka mukaan Viesti sijoittuisi sarjassa toiseksi viimeiseksi ja joutuisi karsimaan sarjapaikastaan.

-Kyllä me yhdeksän sakissa olemme. Se takaa suoran säilymisen sarjassa.

Puijon pelinjohtaja Pirhonen arvioi, että Viesti on joukkue, joka kesän aikana eniten parantaa peliään. Pirhonen muistuttaa, että viime kesänä joukkue ei sarjaporrasta alempana hävinnyt ainuttakaan peliään. Kaiken lisäksi joukkue on täksi kaudeksi vahvistunut.

-Kokeneita pelimiehiä on mukana sekä pelaajistossa että pelinjohdossa. Meidän täytyy parantaa sunnuntaina erityisesti räpylän kanssa, Pirhonen sanoo.

Hän nostaa esille muun muassa Viestin lukkarin Mika Joensuun, joka on isossa roolissa niin sisällä kuin ulkonakin. Viestin pelinjohtaja Mäntymaa mainitsee siepparina ulkona pelaavan Joonas Lassilan, joka tuli Vimpelistä vahvistamaan Viestin etukenttää.

PuPe voitti sarja-avauksessa kotonaan Ulvilan 2-1. Voittaneesta joukkueesta kentän parhaana palkittu Lassi Vuorela ei pelannut Pöytyällä. Poissa olivat ensimmäisen ottelun miehistöstä myös Roope Haapsalo ja Altti-Jussi Ronkainen.

-Mitään sen suurempaa rotaatioajatusta meillä ei ollut. Vuorela oli loukkaantunut. Haapsalo ja Ronkainen suorittavat varusmiespalvelustaan ja heillä alkoi loppusota. Haapsalo kävi sen lisäksi lääketieteellisen pääsykokeissa, Pirhonen kertoo.

Haapsalo ja Ronkainen ovat todennäköisesti mukana sunnuntain pelissä.

Hän luonnollisesti pitää hyvänä, että pelaajaringistä löytyy ammennettavaa. Pöytyän pelissä ilahdutti erityisesti 19-vuotias Veikka Keinänen, joka ensimmäisessä ykkössarjan pelissään löi kolme juoksua.

Ottelu Puijon Pesis – Vähänkyrön Viesti pelataan Puijonlaakson pesäpallostadionilla sunnuntaina klo 14. Ensimmäiset sata katsojaa pääsevät peliin ilmaiseksi Savon Sanomien Etukortilla. Sadan ensimmäisen joukosta myöhästyneet saavat Etukortilla kaksi lippua yhden hinnalla.

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top