PuPe venyi taisteluvoittoon trillerissä

Puijon Pesiksen vierailu Lievestuoreen Kisan kotikentällä oli hyvin pitkälti sellainen, mitä historiankin valossa saattoi odottaa. Äärimmäisen tasainen ja monivaiheinen kamppailu päättyi lopulta kuopiolaisittain iloisesti, kun se saalisti kaksi arvokasta vieraspistettä 0-1 (3-3, 4-5) -voitollaan.

Reitti noihin kahteen pisteeseen oli kaikkea muuta kuin helppo ja kaukana ei ollut sekään vaihtoehto, että reissulta oltaisiin palattu kokonaan tyhjin käsin.

Avausjaksolla PuPen peli ei oikein kunnolla lähtenyt käynnistymään ja jaksoa värittivätkin helpot virheet sekä räpylässä että sisäpelissä. Lievestuoreen lukkari Miika Keski-Petäjä sai napsittua takapesiltä turhankin hanakasti lähtöjä hakeneista etenijöistä kärpäsiä ja se hankaloitti PuPen touhuja mailan varressa.

Tasaisesti edenneellä jaksolla Lievestuore olikin aavistuksen niskan päällä tuloksellisesti, mutta viimeisen tasoittavalla kuopiolaisten Tommi Nissinen onnistui lyömään hermopallon saumaan ja tasoittamaan jaksolukemat 3-3:een. Yhtä kaivattua lisäjuoksuakin päästiin pariin kertaan testaamaan, mutta Kisan ulkokenttä sai hoidettua loput yritykset.

Toisella jaksolla PuPe pääsi johtoon heti ensimmäisessä sisävuorossaan, mutta Lievestuoreen vastaus oli vieläkin tylympi. Ensin PuPen ulkokentän harhaheitolla peli tasoihin ja heti perään Kasperi Laasonen pommitti takaa keskeltä läpi kahden juoksun arvoisesti pelin 3-1:een. PuPe joutui jatkamaan ahtaassa tilanteessa aina kolmannen aloittavalleen, kunnes kuopiolaisten illan sankari Waltteri Hämäläinen alkoi naaraamaan joukkuetta reppuselkäänsä. Kavennus 3-2:een oli vain alkusoittoa ”Wapen” illan uroteolle.

Neljännessä vuorossa PuPe oli jo kevyessä sillassa, kunnes Hämäläinen astui viimeisenä lyöjänä kehiin. Lyöntivuoro hipoikin täydellisyyttä, kun Wape löi sekä toisella että kolmannella lyönnillään pallon vastustamattomasti merkistä väliin ja peräkkäin kotiin kirmasivat Niko Asunmaa ja Iiro Nokkala. Kun vielä uuden lyöntikierroksen päätteeksi Hämäläinen laittoi jälleen palloa väliin 3-5:een, näytti peli kääntyneen lopullisesti PuPelle.

Viimeisestä ulkovuorosta muodostui kuitenkin huima trilleri. Kahden nopean palon jälkeen Kisa nousi taisteluun kuin varkain, kun Keski-Petäjä puhkoi tyhjään kenttään kunnarin kakkosrajasta 4-5:een. Tämän jälkeen Kisa sai vielä vapailla lyönneillä koittaa tasoitusta, mutta kiri tyssäsi lopullisesti PuPe-kapteeni Antti Rinnevuoren jäätävään syöksykoppiin. Näin kaksi pistettä hurjan väännön jälkeen Kuopioon!

Puijon Pesiksen ykköspalkittu ottelussa oli ansaitusti Waltteri Hämäläinen, joka löi 4 juoksua, saalisti 8 kärkilyöntiä ja napsi palloja kiinni ulkokentällä varmasti. Kakkospalkinnon pokkasi tällä kaudella ensimmäistä kertaa PuPen pelipaidassa lautasen äärellä esiintynyt Joona Sikiö (kuvassa), joka mm. napsi pari kärpästä taktisilla väärillä, toi kaksi juoksua ja löi 7 kärkilyöntiä. Sikiö on tuttu lukkari kuopiolaisille jo viime kaudelta.

Toisen peräkkäisen voiton napannut PuPe jatkaa pelejään ensi keskiviikkona 18.7., jolloin kotikentällä vastaan asettuu jälleen Siilinjärven Pesis.

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top