PuPea odottaa räväkkä kolmen ottelun halliviikonloppu: ”Juoksuvoimaa pitää päästä hyödyntämään paremmin”

Miesten ykköspesisjoukkueen hallikausi jatkuu tänä viikonloppuna tiukalla ohjelmalla, kun se pelaa vajaan vuorokauden sisään kolme harjoitusottelua Kuopio-hallissa.

Perjantai-illan kamppailussa PuPe saa vieraita Pohjois-Karjalasta, kun Superpesiksen Kiteen Pallo saapuu mittamaan kuopiolaisten alkukevään vireen. Jatkoa seuraa lauantaina, jolloin PuPe kohtaa kahteen kertaan Lapin pesisylpeyden, Ykköspesiksen sarjapaikkansa viime kauden päätteeksi karsintasarjan kautta säilyttäneen Simon Kirin.

Pelinjohtaja Jaska Huttunen odottaa hallikauden viimeisistä peleistä hyviä tuloksia ja joukkueeltaan kovia näyttöjä tiskiin.
− Voittamaan tietysti lähdetään aina kun pelejä pelataan. Nämä hallipelit ovat viimeisiä testejä tietyille pelipaikoille. Nähdään uusista pelaajista ehkä myös vähän uusia puolia, kun saadaan kokemuksia uusilta pelipaikoilta, Huttunen miettii.

PuPen hallikausi on toistaiseksi sujunut voitokkaissa merkeissä, kun se on peitonnut sekä Jyväskylän Lohen että Kannuksen Uran. Perjantai-illan vastustaja Kitee toimiikin sitten aivan erilaisena mittarina kuopiolaisille. Kitee voitti Superpesiksen Halli-SM -alkulohkon otteluissaan sekä Imatran että Siilinjärven, joten talvikausi on ollut vieraidenkin osalta tuloksellisesti hyvä.
− Kitee on ehdottomasti hyvä mittari kokonaisuuden kannalta. Se on myös iso haaste pelaajille, kun vastustajaa ei välttämättä tunneta ihan niin hyvin kuin Ykköspesiksen joukkueita. Varmasti peli on myös tietynlainen näyttöpaikka, johon on helppo syttyä, Huttunen korostaa.

Lauantain vastustajaa Simon Kiriä Huttunen kuvailee mielenkiintoiseksi joukkueeksi. Viime kaudella PuPella oli vaikeuksia sarjanousijaa vastaan runkosarjassa, jossa voitot tasattiin 1-1.
− He olivat jo viime kaudella yllätysvalmiita ja ovat vahvistuneet viime kaudesta. Vahva lyöntiporukka ja saavat varmasti Kempele-yhteistyön kautta lisää palasia käyttöön.

Hallikauden aiemmista voitoista huolimatta PuPen oma pelisysteemi kaipaa vielä luonnollisesti myös hiomista. Kuopiolaisten laaja, yli 20 pelaajan rinki mahdollistaa kokoonpanojen kierrättämisen viikonlopun aikana, joten täyteen kolmen pelin urakointiin ei joudu kovinkaan moni pelimies. Huttunen näkee joukkueensa kehityskohtien painottuvan ennen kaikkea sisäpeliin.
− Sisäpelin eteenpäin vienti on yksi iso juttu viikonlopun osalta. Esimerkiksi merkkivirheitä olemme tehneet paljon aiemmissa peleissä ja niitä pitää saada kitkettyä pois. Juoksuvoimaa on tullut lisää ja sitä pitää päästä hyödyntämään paremmin. Ulkopelissä on sen sijaan paistanut rauhallisuus, eikä ajoittain heikomman sisäpelin negatiivinen vaikutus ole siirtynyt ulkopelaamiseen, Huttunen analysoi alkukauden otteita.

 

Viikonlopun ohjelma Kuopio-hallilla:

Pe 6.3.

09.00 – 10.30 PuPe/m – PuPe/k (C-pojat)
10.30 – 12.00 PuPe/k – SoJy (C-pojat)
12.00 – 13.30 SoJy – PuPe/m (C-pojat)
13.30 – 15.00 SiiPe – JoMa (C-tytöt)
15.00 – 16.30 JoMa – ViU (C-tytöt)
16.30 – 18.00 ViU – SiiPe (C-tytöt)
20.00 PuPe – Kiteen Pallo -90 (MYP/Superpesis)

La 7.3.

klo 10.00 PuPe – Simon Kiri (MYP)
klo 14.30 PuPe – Simon Kiri (MYP)
klo 16.30 Puijottaret – Siipettäret (NYP/NSS)

 

Scroll to Top