PuPella on lauantaina mahdollisuus passittaa Hamina kesälomalle

Tulikuumaa taistelua, tunteiden kuohuntaa, loppuun saakka yrittämistä ja ennen kaikkea hyvää pesäpalloa. Tätä herkkua on tarjolla lauantaina kello 16 Puijon pesäpallostadionilla, kun Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue kohtaa Haminan Palloilijat välieräsarjan neljännessä ja mahdollisesti viimeisessä ottelussa.

PuPe johtaa ottelusarjaa numeroin 2-1 ja sillä on mahdollisuus passittaa Hamina kesälomalle. Jos Puijo voittaa lauantain ottelun, se pääsee karsimaan paikasta Superpesikseen Kempeleen Kiriä vastaan. Jos Hamina voittaa, pelataan viides ja ratkaiseva ottelu sunnuntaina Haminan Vallikentällä.

Sarjan ensimmäistä, Haminassa pelattu ottelua lukuun ottamatta joukkueiden kohtaamiset välieräsarjassa ovat olleet tasaisia ja jännittäviä. Viime lauantaina Puijo voitti kotikentällään vasta kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Keskiviikkona Haminassa Puijo käänsi ottelun ensimmäisen jakson Kasperi Laasosen läpilyönnillä ja piti toisella jaksolla Haminan nollilla.

Ottelusarjan tilastoja katsomalla selviää nopeasti, että Haminan vaarallisin pelaaja on alkukauden Kiteellä Superpesistä pelannut Juha Toikka. Hän on lyönyt kolmessa ottelussa kolme kunnaria ja 12 tavallista juoksua. Tuotuja juoksuja on kuusi ja kärkilyöntejä kunnioitettavat 29 eli liki 10 ottelua kohti.

Haminan etenijöistä liukkain on Ville Lantiainen 10 tuodulla juoksulla. Hänen lisäkseen Puijon on saatava kuriin Haminan tilanteiden rakentajat Tuisku Tuovinen ja Lassi Vuorela, jotka molemmat ovat pelanneet myös PuPen joukkueessa.

Puijon tehokkain kotiuttaja on ottelusarjassa ollut Laasonen, jonka saldo on 1+7. Waltteri Hämäläinen on lyönyt neljä juoksua.

Puijon etenijöistä paras on ollut Misa Märsylä seitsemällä tuodulla juoksulla. Märsylällä on Altti-Jussi Ronkaisen kanssa suuri vastuu Puijon tilanteiden rakentamisessa. Märsylällä on 23 ja Ronkaisella 17 kärkilyöntiä.

Puijon ulkopeliin tuli uutta ryhtiä, kun konkari Mikko Lahtinen saatiin lukkariksi. Lahtisen pelaaminen on vapauttanut nuoren Valtteri Pirisen takakentälle. Pari tärkeää syöksykoppia ja äkäiset tappoheitot kotipesään ovat auttaneet Puijoa kahteen voittoon Haminasta.

Nyt jos koskaan Puijo tarvitsee kotiyleisön äänekästä tukea. Viime lauantaina Haminasta oli Kuopioon matkustanut pieni, mutta pippurinen huutosakki rumpuineen. Nyt kotiyleisön on huolehdittava siitä, että edes Haminan huutosakki ei pääse niskan päälle.

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top