PuPella onnistunut ryöstöretki välieräavauksessa

Puijon Pesis ja Tampereen Manse PP aloittivat Ykköspesiksen välieräsarjan tiukalla taistelulla Tampereella. Runkosarjan perusteella selkeänä ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Manse PP taipui kuopiolaisten käsittelyssä hurjan taistelun jälkeen puhtaasti jaksoin 0-2 (2-4, 2-5). Näin ollen PuPe ryösti arvokkaan vierasvoiton turvin kotiedun itselleen.

Välierien ensimmäinen koitos oli play off -henkeen sopivasti nihkeä ja suhteellisen vähäjuoksuinen, jossa virheitä sattui sekä sisällä että ulkona. PuPe onnistui pitämään varsinkin ulkopelinsä vähillä virheillä, joka oli avainasemassa voiton rakentelussa. Paluun lautasen ääreen tehnyt Mikko Lahtinen toi ulkopeliin kaivattua jämäkkyyttä, mikä näkyi myös koko muun ulkokentän toiminnassa.

Ottelun avausjuoksua saatiin odotella kolmanteen vuoroon, kun PuPe käytti hyväkseen Mansen ulkokentän tarjoaman harhaheiton. Tasoittavallaan Manse nousi vielä johtoon Atte Hakalan ja Jarkko Paloniemen takakentän lyönneillä, mutta PuPe ei tästä hätkähtänyt.

Neljännen aloittavalla Waltteri Hämäläinen sivalsi kolmospuolelta läpi ja Antti Rinnevuori sai kelata suoraan kakkoselta kotiin. Heti perään Manse tarjoili toisen kakkospesän harhaheiton, josta tuliaisina oli kaksi lisäjuoksua PuPen laariin. Tasoittavallaan isännät pääsivät vielä kotiutusyrityksiin, mutta lisäjuoksut jäivät haaveeksi ja PuPe kirjasi jaksovoiton 2-4.

Toisen jakson alkuun Mansen Mika Ilkko löi välilyönnillä isännät johtoon. Johto kesti toisen tasoittavalle asti, kunnes Lassi Vuorela löi välilyönnillä pelin tasoihin. Molempien vahva ulkopelaaminen piti tilannemäärät maltillisena, mutta Manse sai kuin saikin viimeisillä mahdollisilla hetkillä johtojuoksun Ilkon lyötyä jälleen pallon merkistä väliin. Lisäjuoksuja ei irronnut, joten PuPelle jäi kirittävää ainoastaan yksi juoksu viimeiseen vuoroon.

PuPe saikin Hämäläisen johdolla rakennettua yhden palon ajolähdön, jossa ratkaisijaksi nousi jokeri Tommi Nissinen. Niko Asunmaa karkasi merkaamattomalla saumalyönnillä kotia kohti, ja kun pallo kimpoili Mansen räpylöistä kopparin ulottumattomiin, oli PuPen voitto selvä. Nissinen ja muut saivat rauhassa hölkötellä tilastoihin kaunistelua ja loppulukemat kirjattiin 2-5.

Välierien toinen koitos pelataan Puijolla tulevana lauantaina kello 17 ja homma jatkuu sen jälkeen jo heti sunnuntaina Tampereella. Superpesiskarsintoihin paikka aukeaa kolmella voitolla.