PuPelle ensimmäinen kotivoitto – Hämäläinen puhkoi jälleen kenttää

Puijon Pesis otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa miesten Ykköspesiksessä kukistamalla sarjakärkenä iltaan lähteneen, mutta paljon isoja pelaajamenetyksiä kokeneen Kouvolan Pallonlyöjät jaksoin 1–0 (5–1, 1–1).

Isäntien hahmoja olivat jälleen kerran kunnarillaan säväyttänyt jokeri Jani Hämäläinen, sekä niin sisällä kuin lukkarinakin upean ottelun pelannut Mico Huttunen.

PuPe voitti ottelun kolmostilanteet selvästi 13–4, mutta toisella jaksolla tehot olivat kateissa. Voitosta huolimatta yhden lisäpisteen karkaaminen jätti happaman maun PuPen pelinjohtaja Jouni Oja-Lipastin suuhun.

– Ei ole sitten elämän aikana “ketuttanut” näin paljon voiton jälkeen. Semmonen tunne jäi, että enemmän piti saada, Oja-Lipasti kommentoi harmistuneena.

Pelinjohtajaa sapetti myös vastoinkäymiset joukkueen kokoonpanon kasaamisessa. Nyt sivussa olivat Miro Kähkönen ja Topias Litmanen.

– Emme saa oikein toteutettua suunnitelmiamme, kun aina tippuu aamuisin joku pelaaja pois.

Osuma Areenalla nähtiin kuitenkin yksi paluumuuttaja, kun Nestori Moisio saapui Kiteeltä paikkaamaan kotijoukkueen poissaoloja. “Nepa” vastasikin kotijoukkueen avausjuoksusta, jolla PuPe tasoitti pelin 1–1:een.

Kolmannessa vuorossa esiin asteli – yllätys yllätys – Jani Hämäläinen. Ajolähdöstä kupperi väliin ja korkea pomppu yllätti Koplan 3-kopparin siinä määrin, että kenttää kierrettiin 1+2 juoksun arvoisesti. Lyöjätilastoa hallitseva Hämäläinen on lyönyt nyt kunnarin neljässä peräkkäisessä matsissaan ja kokonaistehot viiteen peliin ovat 5+14=19. Mikko Lukkari löi perään vielä jakson päätöslukemat 5–1.

Toisella jaksolla meno oli takkuisampaa, eikä juoksuja nähty kahta enempää. Onnistujina Lukkari, sekä Koplan Jani Hoteila.

PuPen tiukka kolmen pelin viikko jatkuu perjantaina sarjakärkeen siirtyneen Jyväskylän Kirin vieraana. PuPe on sarjassa nyt viidentenä.

Kuva: Tapio Hartikainen