PuPelle kauden ehjin esitys ja ensimmäinen puhdas kotivoitto: ”Kehonkieli oli nyt loistava”

Puijon Pesis palasi kahden tappion jälkeen takaisin voittokantaan miesten Ykköspesiksessä kaatamalla Jyväskylän Lohen puhtaasti jaksoin 2–0 (3–2, 5–0). Avausjaksolla peli oli joukkueille tyypillisesti hyvin tasaista vääntöä, mutta mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän PuPe oli niskan päällä. Voiton myötä PuPe kampesi itseään sarjataulukossa kolme pykälää ylöspäin neljänneksi.

PuPe avasi ensimmäisessä sisävuorossaan juoksutilin, kun Mikko Lukkari kotiutti Nestori Moision Lohen lukkari Pietu Vesterisen häplättyä sopivasti kiinniotossaan.

Toisen tasoittavalle Lohi tuli ryminällä. Nopeasti ajotilanne päälle ja ensin Teemu Lepistö löi pussarilla Sebastian Lahden kotiin. Seuraavana lyöjänä Vesterinen löi pallon tarkasti kakkosjatkeelle kenttään tilanteeksi 1–2.

Kolmannen aloittavalla Ville Pietinen huudatti kotiyleisöä yllättämällä totaalisesti Lohen takakentän keskeltä. Tuloksena 1+1 ja PuPe siirtyi nopeasti 3–2-johtoon.

– En tiedä oliko ihan kunnarin arvoinen lyönti, mutta otetaan vastaan. Ei näitä liikaa ikinä tule, Pietinen hymähti ottelun jälkeisessä lehdistössä.

Lohi pääsi vielä viimeisen tasoittavallaan hakemaan tasoitusta kahden palon tilanteessa, mutta yritys päättyi nolosti, kun Janne Palomäen piikkarin kärki irtosi kolmospesäviivasta PuPe-lukkari Mico Huttusen nykäisyllä. Näin jakso isännille tiukan taistelun jälkeen 3–2.

Toinen jakso kotijoukkueen suvereenia näytöstä

Toisen jakson alkuun PuPe pelasi mainion ulkovuoron lukkari Huttusen johdolla, ja se  teki itse 1–0-johtojuoksun Jani Hämäläisen kotiutettua Vili Hettulan kahdella palolla.

Juoksu syntyi myös toisessa vuorossa, kun Toni Toivanen kotiutti upealla saumavedolla Pietisen. PuPe paketoi ottelun kolmannen tasoittavallaan, johon se iski kolme juoksua. Ensin kolmospesän harhaheitolla Miro Kähkönen sai hölkötellä kotiin ja hetken kuluttua Toivanen puhkoi komeasti kolmosrajan yhden juoksun arvoisesti. Kun vielä Lukkari puhkoi kolmossauman, syntyi jakson loppulukemat 5–0.

Huomionarvoista toisella jaksolla oli se, että läpi alkukauden sisäpelitehojensa kanssa tuskaillut Lohi ei saanut miestä kertaakaan kolmospesälle asti. Vieraiden kärkikaksikko Sebastian Lahti – Valtteri Havukainen hoiti oman tonttinsa hyvin, mutta sen jälkeen tilanteiden rakentelu sakkasi pahasti. Koko ottelun kolmostilanteet kirjattiin PuPelle 14–6.

PuPen ykköspalkittu oli avausjakson ratkaissut Pietinen, joka kirjasi 1+1 lyödyn lisäksi kolme tuotua ja 8/13 kärkilyöntiä. Kakkospalkinnon pokkasi jälleen huippuotteita esittänyt lukkari Mico Huttunen.

– Ulkopeli oli meidän tapaisesti hyvää tänään. Joukkueen henkinen tila ja kehonkieli oli nyt loistava ja saatiin pumpattua se juuri oikeanlaiseksi. Kovia avaavia suorituksia saatiin tänään myös, PuPe-pelinjohtaja Jouni Oja-Lipasti kiitteli.

PuPen härkäviikko jatkuu kahdella pitkän matkan vierasottelulla, kun perjantaina se matkaa Kankaanpään Mailan vieraaksi ja viikko päättyy sunnuntain vierasotteluun Koskenkorvalla.

Kuva: Tapio Hartikainen