PuPelle lisävahvistusta tärkeille paikoille – joukkueeseen muitakin muutoksia

Miesten ykköspesiskauteen valmistautuvan Puijon Pesiksen riveissä tapahtui helmikuun alkuun muutoksia. Uutena kiinnityksenä PuPe hankki lukkarin tontille lisävahvistusta, kun viime kaudella Jyväskylän Lohessa syöttänyt Heikki Rantanen liittyy kuopiolaisten riveihin yksivuotisella sopimuksella. Myös mainiosti viime kaudella esiintynyt Niko Tuikka tekee paluun PuPe-paitaan Sotkamon Jymyn kanssa solmitulla kaksoisedustussopimuksella.

Alle kolmekymppiseksi jo hyvinkin kokenut Rantanen, 27, lukkaroi siis viime kesänä kauden sensaatioksi nousseessa Lohessa, joka pudotti PuPen Ykköspesiksen hurjasta välieräsarjasta voitoin 2–1, ja eteni Superpesiksen viimeiseen karsintavaiheeseen asti. PuPen joukkueessa onkin paljon Rantaselle tuttuja miehiä vastustajan vinkkelistä nähtynä. Viime syksyn kuuma play off-sarja on ollut luonnollisesti mukana keskusteluissa.

– Hyvillä mielin uuteen joukkueeseen. Aika nopeasti se viime syksyn sarja käsiteltiin alta pois ja vähän asiaan kuuluvaa leukailua on ollut puolin ja toisin. Joukkue vaikuttaa kyllä hyvältä tähän sarjaan ja ei siinä montaa tavoitetta tarvitse olla. Nousua lähdetään hakemaan, Rissalassa hävittäjälentäjänä työskentelevä Rantanen miettii.

Pöytyän Urheilijoiden kasvatti on ehtinyt pelata pitkällä urallaan useissa eri joukkueissa Suomensarjasta Superpesikseen. Rantasesta odotetaan ennen kaikkea kovaa kirittäjää ja sparraajaa ykköslukkari Seeti Surakalle, mutta tarjolla on myös iso rooli jämäkkänä joukkuepelaajana. Rantanen toivoo tuovansa mukanaan hyviä asioita Lohen viime kaudesta.

– Panostettiin hyvään meininkiin ja yleisö tuli sitä kautta myös hyvin mukaan. Se olisi kiva kopioida myös tänne Kuopioon, että löydettäisiin sellainen rentous pelaamiseen, Rantanen pohtii.

Tuikka tuo kaivattua leveyttä etukentälle

Sotkamosta saapuva 19-vuotias Niko Tuikka on tuttu mies kuopiolaisyleisölle, sillä hän pelasi koko viime kesän lainalla PuPessa. Raamikas ja monipuolinen pelimies pelasi viime kaudella Ykköspesistä pudotuspelit mukaan luettuna 21 ottelua, joissa hän tilastoi 1+11 lyötyä, 19 tuotua ja 91 kärkilyöntiä. Myöhemmin syksyllä Tuikka oli voittamassa B-poikien SM-kultaa Sotkamon Jymyn paidassa.

Vasemmalta puolelta lyövälle taiturille on tarjolla jälleen isoa ruutua niin sisällä kuin ulkonakin. PuPen ulkopeliin Tuikka tuo kovasti odotetun vahvistuksen etukentälle. Jymyn kanssa solmittu kaksoisedustussopimus mahdollistaa Tuikan mahdolliset siirtymiset Sotkamon superpesisjoukkueeseen ja takaisin ilman siirrosta aiheutuvaa karenssiaikaa. Parhaillaan Kainuun Prikaatissa varusmiespalvelustaan suorittava Tuikka on mukana jo perjantaisessa hallikauden avauksessa Jyväskylän Lohea vastaan. Ottelu pelataan Kuopio-hallilla klo 19.30 alkaen.

Joukkueessa tapahtui liikennettä myös toiseen suuntaan, sillä alkuvuodesta rinkiin liittyneet Toni Toivanen ja Ville-Veikko Korhonen eivät enää jatka joukkueen harjoitusvahvuudessa. Puijon Pesis toivottaa molemmille pelureille tsemppiä tulevaan!

Teksti: Ismo Huotari

Scroll to Top