PuPen hyvä alku ei kantanut – Kannus nappasi piste-enemmistön

Puijon Pesis koki kotitappion Kannuksen Uralle kotiutuslyöntikilpailun jälkeen jaksoin 1–2 (6–0, 0–2, 1–2k.). Avausjakson hyvä vire kääntyi toisella jaksolla tältä kaudelta jo ikävän tutuksi  tulleeseen tehottomuuteen ja voitto lipesi kotijoukkueen käsistä.

– Se oli taas parasta ja huonointa meitä. Siinäpä se on pienoiskuvassa edelleen, PuPen pelinjohtaja Jouni Oja-Lipasti puhalteli.

PuPen kokoonpanossa nähtiin useita eri muutoksia perjantaiseen Ylivieskan kamppailuun verrattuna. Uutena miehenä rosteriin nousi PuPen oma kasvatti, vasta 17-vuotias Juho Asikainen, joka pelasi ottelussa siepparina ja numerolla 9.

Asikaisen debyytti miesten Ykköspesiksessä ei olisi voinut paljon paremmalla ryminällä alkaa, sillä nuorukainen vastasi isäntien 1–0-avausjuoksusta komealla välilyönnillä, heti toisella lyönnillään tällä sarjatasolla. Tuojana juoksussa oli Roope Räisänen.

Avausjakson ratkaisut nähtiin PuPen kolmannessa sisävuorossa. Ratkaisijan viitan nappasi Ville Pietinen, joka täräytti pallon ajolähtötilanteessa komeasti kakkosrajasta läpi ja tuloksena oli pajatson tyhjennys. Saman vuoron lopussa Mikko Lukkari puhkoi vielä Kannuksen ulkokentän kolmossauman ja tuloksena jakson päätöslukemat 6–0.

Jakso oli täysin PuPen hallintaa, sillä kolmostilanteet kirjattiin isännille selvästi 11–1. Myös toisella jaksolla tilannemäärillä mitattuna PuPe oli edellä ja sillä oli kaikki ainekset voittoon (3-tilanteet 8–4), mutta Kannus onnistui pitämään isäntien kotiutukset täysin nollissa.

Vastaavasti vieraat itse löivät toisessa vuorossa kaksi komeaa välilyöntiä Lauri Juurakon ja Antti Toivolan toimesta. Näillä kahdella juoksulla Kannus vei ottelun kotiutuslyöntikilpailuun.

Kotijoukkueen tehottomuus jatkui myös kotareissa, jonka se hävisi 1–2. Ainoana kotiutuksessa onnistui Roope Räisänen. Vierailta lyödyt kirjauttivat toissa kaudella PuPea edustanut Markus Lehtiniemi ja Toivola.

PuPe on tällä kaudella pelannut nyt viisi kotiutuslyöntikilpailua, joista se on hävinnyt neljä. Tiukat pelit kääntyvät turhan usein vastustajalle.

– En muista monesko tällainen peli jo oli, että kaveri voittaa pelin alle kuudella kolmostilanteella. Se syö kyllä miestä, PuPen parhaana palkittu Pietinen harmitteli.

Oja-Lipasti ihmetteli myös tilannemäärien ja otteluiden tulosten erikoisia yhtälöitä. Kotiuttamisen osalta pelisuunnitelma ei ole toiminut toivotulla tavalla.

– Tuntuu, että kaverin lyönneissä on koko ajan enemmän laatua kuin meillä. Haasteellista on, mutta yritetään vielä keksiä jotain, pelinjohtaja mietiskeli.

PuPe jatkaa sarjassa kuudentena. Ennen juhannustaukoa se kohtaa vielä JoMa Akatemian ensi keskiviikkona 19.6. klo 18 alkavassa ottelussa Osuma Areenalla.

Kuva: Tapio Hartikainen