PuPen kausi päättyi välieräpettymykseen – KIITOS kaudesta 2016!

Neljännessä välieräottelussa Puijon Pesis hävisi kotikentällään Tampereen Manse PP:lle niukasti supervuoron jälkeen 1-2 (1-5, 3-2, 0-1), joka merkitsi samalla sitä, että Tampere vei Ykköspesiksen välieräsarjan nimiinsä otteluvoitoin 3-1. PuPen kausi päättyi siis karvaaseen välierätappioon, mutta näin muutama hetki pettymyksen jälkeen on ehkä jo hyvä aika katsoa kautta hiukan isommassa kuvassa.

Joukkue ja seura asettivat jo hyvissä ajoin talvella viralliseksi tavoitteeksi sijoittumisen Ykköspesiksen viiden parhaan joukkoon ja siihen joukkue ylsikin olemalla lopulta runkosarjan neljäs. Kauden aikana joukkueen hyvät otteet antoivat kuitenkin uskoa siihen, että tässä on kaikki mahdollisuudet mennä vaikka ”pätyyn asti” eli Superpesikseen. Ehkä juuri siksi nelossija tai välierätappio ei tunnu oikein miltään – varsinkin, kun ottelusarja Tamperetta vastaan oli niinkin tasainen, että jatko kohti Superpesiksen karsintoja olisi ollut täysin mahdollista. Peräti kolme neljästä välieräpelistä ratkaistiin vasta supervuorossa. Mutta ei ollut meistä ottajaksi – tänä vuonna!

Katseita onkin hyvä siirtää jo tulevaan. Tälläkin kaudella oli hienoa nähdä, kuinka omista B-junnuista nostetut pelimiehet Matias Litmasen ja Juho Keinäsen johdolla saivat kauden aikana Ykköspesisdebyyttinsä. Litmasesta tuli monien sattumien summana lopulta joukkueen ykköslukkari lähes koko kaudeksi, kun Kouvolasta vuokralle hankittu Jesse Eskelinen joutui jo toukokuussa jättämään joukkueen Kouvolan lukkariongelmien takia. Nuorten pelaajien esiinmarssi sujui mallikkaasti ja ainakin pelejä kesällä jälleen pojilla riitti! Nuoret lupaukset kehittyivät mukavasti ja sama jatkuu varmasti tulevaisuudessakin.

Kauden aikana Puijon pesäpallostadionilla oli mainio tunnelma ja kentällä tuntui, että yleisössäkin riitti uskoa menestykseen. Yleisökeskiarvot keikkuivat varmastikin samoilla luvuilla kuin aiemminkin, huippukohtina tietenkin paikallisderbyt Siilinjärveä vastaan. Tänä vuonna paikallistaistot olivat entistäkin hienompia tapahtumia, jossa tunnetta ja möykkää riitti – ja saatiinpa Puijolla tonnikin reippaasti rikki kauden viimeisessä paikallisväännössä. Pohjoissavolaisella pesäpalloilulla oli selvästi nostetta! Ilo oli huomata myös aktiivinen some-kansa – Puijon Pesiksen Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa oli kovaa pöhinää läpi kauden, yhtenä esimerkkinä yli sata uutta tykkääjää vajaassa viikossa!

Koko seuraa ajatellen kesän yksi isoimpia juttuja oli pesiskoulu. Apsi Apinan Pesiskoulu yli tuplasi osallistujamääränsä edelliskesään verrattuna ja näin päästiin jo toiselle sadalle! Toivottavasti siellä on kipinä syttynyt mahdollisimman monelle lupaavalla pesisjunnulle.

Tämä kausi oli pelien osalta tässä. Seura ja Puijon Pesiksen Ykköspesisjoukkue haluavat omasta puolestaan KIITTÄÄ kaikkia kauden aikana toiminnassa mukana olleita – olit sitten yhteistyökumppani, talkoolainen, sivustaseuraaja, fani tai muuten vaan pesisihminen. Ilman teidän panostanne ei tämäkään seura porskuttaisi päivästä toiseen.

Valtavan iso KIITOS ja seuratkaa meitä myös jatkossa. Hyvää syksyn jatkoa!

Scroll to Top