PuPen kenraaliharjoitus oli täynnä hankaluuksia – SiiPe korjasi puhtaan voiton

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueen viimeinen harjoitusottelu ennen lauantaista sarja-avausta sisälsi turhankin paljon ”muuttujia”, kun sarjan ennakkosuosikkeihin vahvasti lukeutuva Siilinjärven Pesis kävi nappaamassa puhtaan 0-2 (1-5, 1-2) -voiton Puijonlaakson tiistai-illassa.

Kuopiolaisten pelinjohtajan Jaska Huttusen tavoitteena oli marssittaa harjoituskauden viimeiseen otteluun SiiPeä vastaan se avauskokoonpano, jolla myös Ykköspesiskausi korkattaisiin. Lukuisat sairastelut ja siitä johtuneet varotoimet muokkasivat kuitenkin kokoonpanoa ankaralla kädellä vielä pelipäivän aikana, kun vakiomiehistä sivuun jäi peräti viisi miestä. Niko Asunmaan, Lassi Vuorelan ja Altti-Jussi Ronkaisen poissaolon takia etenkin ”ajokoiraosastolla” oli harmittavan paljon vajausta ja se näkyi sisäpelin pyörimisessä selvästi. Osansa oli myös SiiPen lukkari Teemu Kinnusella, joka hankaloitti korkealla syötöllään kuopiolaisten kentällemenoja, eikä PuPe saanut rakenneltua koko ottelussa kuin kuusi takatilannetta.

Sen sijaan SiiPellä sisäpeli toimi etenkin avausjaksolla. Kimmo Lukkari vastasi vieraiden juoksuista kolmella lyödyllä ja Toni Toivanen sekä Kinnunen säestivät yhdellä lyödyllä juoksulla. PuPen jakson ainokaisesta vastasi välilyönnillä onnistunut Veikka Keinänen. PuPen ulkopelissä lukkarin tontilla hääri linjamies Waltteri Hämäläinen, joka selviytyi Vuorelan tuuraamisesta puhtain paperein.

Toisella jaksolla PuPe tiivisti ulkopeliään ja se sai rikottua SiiPen kärkimiesten peliä. Omaa sisäpeliä värittivät merkkivirheet, eikä peli lähtenyt rullaamaan oikein missään kohtaa. Keinäsen illan toisella lyödyllä PuPe meni kuitenkin johtoon kolmannessa vuorossa. SiiPe kampesi kuitenkin Lukkarin lyönnillä ensin tasoihin ja viimeisen tasoittavalla myös ohi, joten molemmat jaksot kirjattiin SiiPelle.

PuPen sarja-avaus on lauantaina 12.5. klo 16.oo Puijon pesäpallostadionilla. Vastaan asettuu Lievestuoreen Kisa.

Scroll to Top