PuPen taistelu ei riittänyt sarjanousija Mansea vastaan

Superpesikseen nousunsa viikko sitten jo varmistanut Tampereen Manse PP jatkoi voittojen tiellä myös Puijon Pesiksen vieraana. PuPe taisteli kynsin hampain toisen jakson voitosta, mutta jäi lopulta pisteittä. Tampere vei ottelun jaksoin 0-1 (1-5, 1-1).

Ottelun yhtä mielenkiintoisinta antia päästiin todistamaan heti lämmittelyjen alkajaiseksi, kun yleisön eteen asteli pesisyleisölle hyvinkin tuttu mies – Mikko Lahtinen. Tällä kertaa rooli ei ollut enää pelinjohdossa, vaan ”Lake” otti tutun paikkansa PuPen lautasen äärestä.

Mikko Lahtinen palasi tänään Ykköspesiksessä lautasen äärelle ja oli ansaitusti Puijon ykköspalkittu.

PuPe aloitti avausjakson vauhdikkaasti rakennellen kolme kotiutuspaikkaa Tampereen kivenkovasta ulkokentästä. Juoksukin saatiin, kun Kasperi Laasonen kotiutti linjaan menneellä lyönnillä Niko Asunmaan.

Mansen vastaus oli kuitenkin tyly, kun kaksi väliin painunutta lyöntiä siirsi otteen vieraille. Jakson loput kolme juoksua tulivat hyvillä lyönneillä, eikä PuPen oma sisäpeli enää rullannut avausvuoron tyyliin. Osansa tälle oli kärkietenijä Asunmaan loukkaantumisella kolmannessa vuorossa, joka sotki peluutusta.

Toisella jaksolla PuPe tiiviisti omaa ulkopeliään mainiosti ja tässä iso tekijä oli ykköspalkinnon napanneen Laken otteet lautasen ääressä. Myös tutulle paikalleen koppariksi jälleen siirtynyt Valtteri Pirinen esitteli heittokättään polttaen Mansen pikakiituri Timo Torpan kotipesän kynnykselle.

Nestori Moisio nappasi tänään kakkospalkinnon.

Jakso edettiin tasaisesti ilman juoksuja aina viimeiseen vuoroon ja varsinkin PuPella oli vaikeuksia saada etenijää jopa kakkospesälle saakka. Manse PP teki jakson avauspinnan hivenen halvalla, kun savolaisillekin hyvin tutun Sampo Lähdesmäen tyhjään kenttään lyömä takakentän puhkaisu riitti kunnariin neljännen vuoron alkuun. Enempään Manse ei pystynyt, joten PuPe lähti havittelemaan kahta juoksua ja jaksovoittoa.

Viimeisillä hetkillä myös ajolähtö saatiin rakenneltua yhdellä palolla, mutta kiri jäi hiukan vajaaksi, kun ainoastaan Teemu Nivala onnistui kotiutuksessaan. Näin kaksi pistettä Tampereelle.

PuPe taputtelee runkosarjan pakettiin keskiviikkona, kun kotikentällä vastaan asettuu Simon Kiri. Pudotuspelipaikka on siis jo selviö, mutta loppusijoitus ratkeaa vasta tuon ja Hamina-Ulvila-ottelun jälkeen. Puijo on tällä hetkellä tasapisteissä Ulvilan kanssa, eli piste enemmän riittää parempaan sijaan.

Kuvat: Saimi Airaksinen

 

 

Scroll to Top