Runkosarja päätökseen kotivoitolla

Puijon Pesiksen runkosarja päätettiin kolmen pisteen kotivoittoon. Ykköspesisnousija Simon Kiri kaatui jaksoin 2-0 (2-1, 6-1).

Ulkona aloitettiin ja vauhdikkaasti aloitettiinkin. Nestori Moisio haki kopin ja palon jo toisen lyöjän aikana eikä toisessakaan palossa kestänyt sen pidempään. Simolle yksi kolmostilanne, ei juoksuja. Myös Simon räpylä toimi ja kaksi ensimmäistä paloa otettiin neljän ensimmäisen lyöjän aikana. Puijolle ei kolmostilanteita.

Kopparina pelannut Valtteri Pirinen loisti tontillaan.

 

Kakkoskopparina pelanneen Valtteri Pirisen taituruutta nähtiin ensimmäisen kerran syöksykopin muodossa. Pirinen loisti paikallaan käytännössä koko pelin ajan. Ajolähtöä päästiin purkamaan ensimmäisen kerran ihan vuoron lopussa. Pallo kuitenkin koppareille asti ja kärjestä haava. Takatilanne jatkui, mutta ei pitkään. Ilari Penttisen väärä irrotti etenijän ja Puijo sisälle. Kalle Miettinen nopeasti kolmoselle ja Juho Vänskän kotiutusyritys niukasti kopiksi. Kotiuttamista yritti myös Kasperi Laasonen. Tilanteesta palo kotipesään.

Peli ei muuttunut Simon kolmannessakaan sisävuorossa. Kotiuttamista yritettiin kerran, mutta Waltteri Hämäläisen koppi polttoheittoineen piti pelin yhä nollilla. Eipä peli muuttunut Puijonkaan sisävuorossa. Yksi kolmostilanne, edelleen nollat taululla.

Neljännessä vuorossa nähtiin avausjuoksu. Kolmospuolelle lyöty pallo pomppasi Pirisen räpylästä ja hyvästä heitosta huolimatta Aleksi Hautala ehti juosta kotiin. Tasoittavalla vuorolla Puijo täytti pesät ja ulkopelivirheen ansiosta peli tasoihin Misa Märsylän tuomana. Seuraavana lyömään tullut Teemu Nivala pamautti jakson loppulukemat 2-1.

Ja mikä alku toiselle jaksolle! Märsylän lyönti puhkaisi kakkosrajan, 1-0. Heti perään taululle 2-0, Misa kotiin Altti-Jussi Ronkaisen lyönnillä. Ronkainen pääsi kotiinkin Laasosen lyömänä. Lyöntikierros loppuun ja Simo tasoittamaan. Yritykseksi jäi.

Puijon Pesiksen lukkarina pelanneen Ilari Penttisen kehitystä on ollut mukava seurata kauden edetessä. Alkukaudesta epävarmat syötöt ovat muuttuneet yhä varmemmiksi ja varmemmiksi ja heittoihin on tullut lisää voimaa. Mikäli sama tahti jatkuu, tulee Puijon Pesiksen lukkaritilanne olemaan erinomainen.

Ilari Penttinen on kehittynyt huimasti kauden aikana.

 

Toisen aloittavalla Märsylän tuotuihin saatiin yksi merkintä lisää Nivalan lyömänä. Etenijäkuninkuus alkoi tässä vaiheessa näyttämään varmalta, kun ero Manse PP:n Timo Torppaan oli jo 3 juoksua. Ulkona pelaaminen jatkui yhtä varmana kuin tähänkin asti eikä Simolle annettu yhtä juoksua enempää.

Laasonen löi illan kolmannen juoksunsa kotiuttamalla Miro Kähkösen. Takatilanteesta kotiuttamista yritti myös Nivala. Taululle kolmas palo. Ilari Penttisen loistavat otteet jatkuivat Simon sisävuorossa; palo heti vuoron alkuun ykköspesälle. Jakso myös päättyi Penttisen suoritukseen, pallon haku etukentältä ja syöksy kotipesään.

Märsylän vauhti ei hidastunut viimeisessäkään vuoroparissa. Viides tuotu juoksu ja taululla jo lukemat 6-1. Simo tuli vielä kerran tasoitusta hakemaan siinä onnistumatta. Kotiuttamista yritettiin kerran, lyönti kopiksi. Näin kolme pistettä jäivät Kuopioon.

Misa Märsylä vei Ykköspesiksen etenijäkuninkuuden 55 tuodulla juoksulla.

 

Jatkopelit käynnistyvät Haminassa lauantaina 17.8. ja Kuopiossa pelataan heti sunnuntaina 18.8. klo 16.00. Sarjan neljäs ottelu pelataan tarvittaessa Kuopiossa lauantaina 24.8. klo 16.00.

Nyt jos koskaan tarvitaan yleisön tukea! Tervetuloa kannustamaan Puijon Pesis Superpesiskarsintoihin!

Kuvat: Saimi Airaksinen

 

 

Scroll to Top