Runkosarja pakettiin kotiottelulla

Pesäpallokesä 2019 alkaa vedellä viimeisiään. Puijonlaakson pesäpallostadionilla pelataan vielä yksi runkosarjaottelu, kun vieraaksi saapuu täksi kaudeksi Ykköspesikseen noussut Simon Kiri. Peli on samalla Puijon Pesiksen 20-vuotisjuhlaottelu, jossa joukkue pelaa retropaidoissa.

Simon kausi on ollut töyssyinen, kuten ehkä sopii nousijajoukkueelta odottaakin. Kiri on onnistunut voittamaan ainoastaan yhden vierasottelun, mutta vastaavasti kotona ovat kaatuneet kaikki Ykköspesiksen kärkijoukkueet Mansea lukuun ottamatta. Kesäkuussa pelattu kamppailu Puijoa vastaan päättyi supervuoroparissa. Simon kausi jatkuu vielä runkosarjan jälkeen, kun joukkue joutuu pelaamaan sarjapaikasta. Vastustaja selviää vasta päätöskierroksen jälkeen.

Puijonkaan puolelta ottelussa ei varsinaisesti panosta ole. Kuopiolaiset varmistivat jatkopaikkansa jo Sotkamo-pelin jälkeen, eli tässä vaiheessa ratkaistaan vain runkosarjan viides ja kuudes sija Ulvilan kanssa. Ennen Superpesiskarsintoja on kaadettava ensin joko Oulu tai Hamina.

Lyöjätilaston kymmenennellä sijalla oleva, enimmäkseen jokerina pelannut Simon Jarno Pelkonen on lyönyt 18 ottelussa 3+36 juoksua. Etenijätilaston kärkisijoilta ei simolaisia löydy. Kärki Juha Turska löytyy sijalta 21. 25 tuodulla juoksulla ja Kasperi Salmela seuraa perässä 24 tuodulla juoksulla.

Puijon pelaajista Misa Märsylä taistelee edelleen etenijäkuninkaan tittelistä 50 tuodulla juoksullaan. Manse PP:n Timo Torppa kiilasi kärkisijalle sunnuntaina, mutta eroa on vain yhden juoksun verran.

Päätetäänkö runkosarja isojuoksuiseen kotivoittoon vai nappaako Simon Kiri kauden toisen vierasvoittonsa? Tämä ja etenijäkuninkuus selviää keskiviikkona 14.8. alkaen klo 17.30.

Tervetuloa kannustamaan Puijon Pesis runkosarjan viimeiseen voittoon! Yleisön toivotaan pukeutuvan retrohenkisesti mahdollisuuksien mukaan.

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top