Sarjanousijat saapuvat Puijonlaaksoon

Miesten Ykköspesiksen runkosarja mallia 2019 alkaa vedellä viimeisiään. Puijon Pesis saa toiseksi viimeisessä kamppailussaan sunnuntaina kovimman mahdollisen vastustajan, kun se kohtaa sarjanousunsa Superpesikseen jo varmistaneen Manse PP:n Tampereelta.

Viimeisimpänä Sotkamon Jymy Jaguarsin voittaneet tamperelaiset ovat hävinneet koko kaudella vain yhden ottelun. Vuosia PuPen kovana kilpakumppanina toiminut Manse PP vei myös joukkueiden kauden ensimmäisen mittelön Tampereella, jolloin PuPe jäi kokonaan ilman juoksuja.

Puijon Pesis on puolestaan varmistanut jo paikkansa Ykköspesiksen jatkopeleihin, mutta välierien vastustaja on vielä arvoitus. Varmaa on se, että PuPen runkosarjan loppusijoitus on joko viides tai kuudes, ja kun neljäntenä olevaa Sotkamon Jymyn kakkosjoukkue Jaguarsia ei jatkopeleihin päästetä, sijoitus nousee vielä yhdellä lopullisia välieräpareja ajatellen.

Puijon pesäpallostadionin sunnuntai-iltaan riittää silti muitakin panoksia kuin pelkät joukkueiden sijoitukset, sillä myös pelaajat käyvät kovaa kamppailua sarjan tilastovoitoista. Kuopiolaisittain parhaat asetelmat on Misa Märsylällä, joka johtaa Ykköspesiksen etenijätilastoa 49 tuodullaan. Niskaan hengittää kuitenkin vain yhden tuodun päässä niin ikään Kannuksen kasvatti – Manse PP:n Timo Torppa.

Märsylä on korkealla myös kärkilyöntitilastossa, jossa hän on 133 kärkkärillään kärkiviisikossa. Tampereen Roope Reinikka on keulilla 143 onnistuneen keulavaihdon myötä. Lyöjätilastossa riittää myös vilskettä, kun top-5:stä löytyy niin PuPen Teemu Nivala, kuin Mansen Villet Kero ja Hotakainen. Lyöjätilaston voittoon miehet tarvitsisivat jo hurjat lukemat kahteen viimeiseen otteluun.

Nähdäänkö sunnuntaina kahden vapautuneen joukkueen räiskyvä juoksuiloittelu ja nähdäänkö kokoonpanoissa kenties pieniä yllätyksiä tai kokeiluja? Tule paikalle tarkistamaan mikä on homman nimi, ottelu alkaa Puijon pesäpallostadionilla klo 17.00!

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top