Sarjatulokas Jalasjärvi saapuu PuPen testiin

Puijon Pesiksen ykköspesiskauden toinen kotiottelu pelataan lauantaina Puijonlaaksossa. Yleisölle ja joukkueelle saapuu vastaan uusi tulokas, sarjaan täksi kaudeksi noussut Jalasjärven Jalas.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet alkukaudella kaksi ottelua. PuPe aloitti sarjan viime perjantaina puhtaalla kotivoitolla Tampereen Manse PP:stä, mutta sunnuntaina Ulvilasta ei jäänyt käteen pisteitä niukan 1-0 (2-1, 1-1) -tappion myötä. Vierailija Jalasjärvi aloitti taipaleensa Ykköspesiksessä vierastappiolla Ylivieskalle. Alkuviikosta saldona oli puolestaan puhdas kotivoitto toisesta sarjatulokkaasta, JoMa-Akatemiasta.

PuPen kokoonpano on alkukaudella vaihdellut hieman loukkaantumisista ja sairasteluista johtuen. Tulevaa viikonloppua ajatellen sairastuvan tyhjeneminen näyttää lupaavalta ja uusia miehiä on mahdollista nähdä jo viikonlopun aikana kehissä. Kaksi ensimmäistä peliä osoittivat ilahduttavasti myös sen, että seuran nuorisokaarti Matias Litmasen ja Juho Keinäsen johdolla oli valmis myös miesten peleihin ja heitä on jatkossakin helppo käyttää tarvittaessa kokoonpanossa.

Kahdesta ottelusta PuPella on siis kolme pistettä ja etenkin ulkopeli on ollut erittäin vahvaa, sillä kahteen peliin päästettyjä juoksuja on vasta viisi. Lyötyjen sarakkeessa on kahdeksan täppää, näistä peräti viisi on ollut Tommi Nissisen käsialaa. Tommin tueksi tarvitaankin jatkossa lisää tulivoimaa, jota vahvistunut kokoonpano nyt koittaa tarjota.

Jalasjärven joukkue on täynnä nuoria, suurelle yleisölle vielä melko tuntemattomia nimiä. Koskenkorvan Urheilijoiden Superin kanssa yhteistyötä tekevä seura on saanut ”farmin” kautta muutamia vahvistuksia ja odotettavissa on varmasti mielenkiintoinen kamppailu. Vieraiden puolelta kannattaa seurata ainakin lyöjäjokeri Antti Nurmelaa, joka on takonut kahteen otteluun tehot 1+4. Lautasen ääressä on nuori Juho Hakomäki, joka pelasi jo viime kaudella täyden kauden Kossun Superin joukkueessa.

Säilyykö yhden ottelun mittainen kotitaika PuPella vai onko Jalasjärvestä kampeamaan pisteitä Puijonlaaksosta? Näistä asetelmista huomiseen – mehän uskomme, että Suomi voittaa joka tapauksessa Venäjän, joten MM-välierän takiakaan ei kannata tätä pesispäivää missata. 🙂

Puijon Pesis – Jalasjärven Jalas LA 21.5. klo 17.00 Puijonlaakson pesäpallostadionilla

Scroll to Top