Savolaisten A-poikien kausi vielä ”pahasti kesken”

Jyväskylän Kirin paidoissa A-poikien superpesistä pelaavien savolaisten nuorukaisten kausi on pelinjohtaja Perttu Westersundin mukaan vielä ”pahasti kesken”. Kiri ja Kouvolan Pallonlyöjät kohtaavat välierien toisessa ottelussa Puijon pesäpallostadionilla maanantaina kello 17.

-Kouvola saa tehdä täyden päivätyön, jos aikoo suistaa meidät pronssipeliin, Westersund sanoo.

Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen parisen viikkoa sitten voitti Kouvola puhtaasti 2-0. Finaaleihin mennään kahdella voitolla eli Koplalla on mahdollisuus kuitata homma jo Kuopiossa. Siihen Westersund ei kuitenkaan usko.

-Kausi on vielä pahasti kesken. Meidän joukkueemme on vasta välitavoitteessa ja nyt mennään kohti lopullista tavoitetta.

Jyväskylän Kirin A-pojat on tällä kaudella ajalle tyypillinen fuusiojoukkue, joka koostuu kolmen seuran eli Kirin, Puijon Pesiksen ja Siilinjärven Pesiksen pelaajista.

Puijon pelaajista Kirin sinisen paidan ovat kesän aikana pukeneet päälleen Juho Keinänen, Veikka Keinänen, Matias Litmanen ja Altti-Jussi Ronkainen. Kaikki neljä ovat myös pelanneet ykköspesistä Puijon Pesiksen joukkueessa.

Siilinjärveltä Kirin A-poikien vakiokokoonpanoon ovat kuuluneet Eemeli Paldanius, Eino Puustinen ja Roope Räisänen.

Pelinjohtajaksi keskisuomalaisista ja savolaisista pelimiehistä koostuvaan joukkueeseen sopii hyvin kokenut Westersund, joka on itse pelannut niin Puijon Pesiksessä kuin Siilinjärven Pesiksessäkin. Kuluvana kesänä hänen oma peliuransa jatkui Lievestuoreen Kisan ykköspesisjoukkueessa.

Haasteita fuusiojoukkueen valmentaminen toki asettaa. Kaikki pelaajat ovat pelanneet ykköspesistä omissa seuroissaan. Pelitahti ykköspesiksessä on ollut tiivis, minkä vuoksi yhteisharjoitukset ovat jääneet vähiin. Yhteistä säveltä on etsitty pääosin pelipäivien aamuharjoituksissa.

Westersund antaa tunnustusta Kirin, PuPen ja SiiPen pelinjohtajille Paavo Hämäläiselle, Mikko Pirhoselle ja Tuomas Nissiselle, jotka ovat turhia estelemättä antaneet suojattiensa pelata myös poikien superpesistä.

Kiri sijoittui runkosarjassa omassa lohkossaan kolmanneksi Kouvolan ja Hyvinkään jälkeen. Puolivälierissä Kiri raivasi tieltään Sotkamon Jymyn suoraan kahdella voitolla.

Välierien ensimmäisessä ottelussa Kouvolaa vastaan Kiri hävisi, mutta se ei Westersundin mukaan kerro kaikkea. Kirin ja SiiPen ykköspesisjoukkueet olivat edellisenä päivänä pelanneet ratkaisevan keskinäisen pelinsä pääsystä superpesiskarsintaan. Tunnetila A-poikien pelissä ei ollut paras mahdollinen.

-Iso asia maanantaina Kuopiossa on, että tunnetila on oikea. Sitä kautta tulee vähemmän räpylävirheitä, joihin ensimmäinen ottelut ratkesi. Ilman niitä jaksot olisivat Kouvolassa olleet 1-1, Westersund erittelee.

Sisäpelissä tärkeää on nollatilanteen ja takatilanteen purkaminen.

Poikien superpesiksen toinen välieräottelu alkaa Puijon pesäpallostadionilla maanantaina 28.8. kello 17.

Teksti: Mauri Liukkonen

Scroll to Top