Iskee älyllä

Tarina missiomme taustalla iskee älyllä

Pesäpallo on kautta historian ollut nopeuden, voiman, älyn ja nokkeluuden peli. Se on kenties peleistä juonikkain.

Kun savolaiseen kulttuuriperimään liitetty kierous yhdistetään juonikkaaseen kansallispeliin, syntyy oivallinen yhdistelmä. Savolaiset ovat synnynnäisesti maailman luontaisinta kansaa pesäpalloilijoiksi. Ja kenties savolaisuuteen toisinaan liitetty laiskuuskin syntyy vain siitä, että juonikkuutta ja älynlahjojamme käyttämällä olemme tottuneet tekemään asiat nopeammin ja nerokkaammin kuin muut.

Pesäpallo on kaikkien yhteinen laji. Meille yhdessä tekeminen, liikkuminen ja voittoisien taktiikoiden juoniminen ovat sitä urheilullisuutta, mitä haluamme lajista nostaa esiin. Joukkuelajin keskellä jokainen on yksilö ja haluamme, että jokaisella on hyvä olla. Olitpa liikkumassa, harrastamassa, kilpailemassa tai taustajoukkojen nokkelana takapiruna, otamme sinut avoimin mielin vastaan.

Pysymme aina liikkeessä ja etsimme alati uusia juonikkaita tapoja toimia. Tehtävämme on tarjota kaikille avoin, yhdenvertainen ja liikunnallinen ympäristö kokea yhteenkuuluvuutta. Vastuumme on mahdollistaa lajista kiinnostuneille hyvät puitteet ja harrastusmahdollisuudet. Pelissä nokkeluutemme vie meidät voitosta voittoon ja muussa toiminnassa se antaa aina uutta näkökulmaa, voimaa toimia ja intoa löytää uusia toimintamalleja ja tapoja kehittyä.

Siksi Puijon Pesis iskee älyllä.

Sääntöjen mukaisesti seuran toiminta-alueena on Kuopion alue ja Pohjois-Savo. Tarkoituksena on edistää liikuntaa ja urheilua sekä niihin liittyvää kansalaistoimintaa ja pesäpallon harrastusta seuran toiminta-alueella siten, että kaikilla on mahdollisuus harrastaa ja osallistua kunto- ja terveysliikuntaan, harraste- kilpa- tai huippupesäpalloiluun tai näihin liittyvään yhdistystoimintaan edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti. Seuran toiminnan perustana ovat liikunnan ja urheilun eettiset ja reilun pelin periaatteet. Toiminnassa edistetään hyvinvointia, yhdenvertaisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Puijon Pesis syntyi vuonna 1999 Kuopion Kelta-Mustien ja Siilinjärven Pesiksen miesten edustusjoukkueiden yhdistyttyä. Seuran paras saavutus on pronssi Superpesiksessä kaudella 2006. Nykymuotoinen Puijon Pesis ry muodostui kun Kuopion Seudun Pesäpalloilijat ry (perustettu 2009) ja Puijon Pesisjuniorit ry (perustettu 2007) yhdistyivät yhdeksi seuraksi vuonna 2016. Puijon Pesis pelaa kotiottelunsa vuonna 2008 valmistuneella Puijon pesäpallostadionilla, jossa on 1400 istumapaikkaa, joista katettuja on yli 1000.

Scroll to Top