SiiPe voittoon Samu Vainikaisen johdolla

Siilinjärven Pesis otti voiton myös kauden toisesta paikallistaistosta, kun se kaatoi Puijon Pesiksen Kuopiossa jaksoin 2-0 (4-3, 7-5). Vieraiden voiton ykkösmies oli entistä seuraansa kurittanut Samu Vainikainen, joka moukaroi tehot 2+3 toisella jaksolla.

Ottelu oli täynnä tunnetta ja tunnelmaa loi hyvin myös yli 800-päinen savolaisyleisö. PuPe oli molemmilla jaksoilla pitkään pelissä mukana, mutta virheet ulkokentällä maksoivat molempien jaksojen voitot.

Avausjaksolla edettiin tasatahtiin viimeiseen vuoroon asti, jossa vieraiden Teemu Kinnunen löi voittojuoksun PuPen räpylävirheen seurauksena. Kuopiolaiset pääsivät vielä tasoittavallaan yrittämään tasoitusta, mutta tulosta ei syntynyt. Näin avausjakso SiiPelle 3-4.

PuPe aloitti vahvasti toisen jakson siirtyen heti kättelyssä 2-0-johtoon Janne Korhosen ja Aki Tervon lyönneillä. Tämän jälkeen alkoi SiiPen show, jota tähditti Samu Vainikainen. Toisessa vuorossa tilanteessa 2-1 Samu löi ensimmäisen läpilyöntinsä kolmospuolelta 1+1 juoksun arvoisesti. Kolmannessa vuorossa Vainikainen yllätti mainiolla lyönnillä PuPen takakentän ja tuloksena tällä kertaa 1+2 juoksua. Tämä lamaannutti PuPen, ja vaikka se kehittelikin Juho Koiviston kunnarin avulla kirin viimeisessä vuorossa, jäi tulos saamatta ja pisteet matkasivat Siilinjärvelle.

Revanssi on edessä nopeasti, kun PuPe ja SiiPe kohtaavat jo torstaina klo 18 Siilinjärvellä.