Sisuuntunut Puijon Pesis ei päästä Kempelettä helpolla

Puijon pesäpallostadionilla pelataan Superpesiskarsintaa kuuden vuoden tauon jälkeen lauantaina, kun PuPen miesten ykkössarjajoukkue  kohtaa Kempeleen Kirin. Ottelusarjan ensimmäinen peli pelattiin keskiviikkona Kempeleessä. Kiri oli parempi ottelun molemmilla jaksoilla ja voitti pelin 2-0.

Edellisen kerran PuPen miehet karsivat pääsystä Superpesikseen kaudella 2013. Silloin vastassa oli Alajärven Ankkurit. Alajärvi vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 3-1 ja jatkoi kaudella 2014 Superpesiksessä.

Kuudessa vuodessa Puijon joukkue on kokenut täydellisen muodonmuutoksen. Jotain samaa sentään vielä löytyy, sillä joukkueen nykyinen kapteeni Ismo Huotari oli mukana kamppailemassa myös Alajärven vastaan.

Puijon joukkueen pelinjohtajana oli tuolloin Petri ”Puli” Pulliainen, joka nyt luotsaa Puijon vastustajaa Kempelettä.

Ottelusarjan ensimmäisessä pelissä keskiviikkona Kempele sai unelma-alun. Joukkue takoi ensimmäisessä sisävuorossaan peräti seitsemän juoksua. Puijo paransi kuitenkin jakson seuraavissa vuoropareissa selvästi ulkopeliään, eikä Kempele onnistunut lisäämään juoksusaldoaan kuin yhdellä.

Ottelun toinen jakso oli selvästi tasaisempi, vaikka Kempele vei senkin nimiinsä juoksuin 6-3. Puijon suoritukseen vaikutti se, että sekä Misa Märsylä että Altti-Jussi Ronkainen joutuivat jättämään ottelun kesken toisella jaksolla. Puijo pelasi ottelun lopun vain yhdellä jokerilla.

Sen ottelun toinen jakso kuitenkin osoitti, että normaalitasollaan pelaava Puijo kykenee panemaan kampoihin Superpesiksen häntäpään joukkueille. Kempeleen ykköskärjen onnistumisprosentit eivät nousseet kovin korkeiksi. Vain kakkosena pelannut Onni Määttä onnistui sisäpelissä yli 70-prosenttisesti.

Ratkaisijoita löytyi kuitenkin kakkoskärjestä. Numerolla seitsemän pelannut kolmoskoppari Juhani Ojala löi ottelussa kaksi kunnaria. Kaksi juoksua Puijo antoi harhaheitoilla.

Lauantaina Kempele saa vastaansa sisuuntuneen Puijon miehistön, joka haluaa näyttää parasta osaamistaan kotiyleisölle kauden toistaiseksi tärkeimmässä ottelussa. Nyt jos koskaan joukkue tarvitsee kotiyleisön kannustusta.

– Ulkopeli on saatava parempaan kuosiin. Virheitä ei saa tehdä yhtä paljon räpylästä kuin keskiviikkona. Varsinkin läpilyönnit on kyettävä estämään, sanoo Puijon pelinjohtaja Jaska Huttunen.

Huttunen korostaa myös kärsivällisyyttä.

– Peräpaloja on kytättävä. Ylipäänsä meidän on oltava ulkopelissä Kempelettä parempia.

Sisäpelissä Huttunen peräänkuuluttaa rohkeita ratkaisuja.

– Katselemalla näitä pelejä ei voiteta. Ratkaisun on entistä useammin oltava erilainen kuin se, mihin on muuten kauden aikana totuttu.

Superpesiksen karsintaottelu Puijon Pesis – Kempeleen Kiri pelataan lauantaina 31.8. kello 17 alkaen Puijon pesäpallostadionilla.

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top