Sporttiskerhon pesisvierailu jätti hyvän fiiliksen

Kuopion kaupungin organisoima, erityisryhmille tarkoitettu Sporttiskerho kävi vierailemassa syyskuun jokaisena maanantaina Puijon Pesiksen ja Heikki Litmasen osaavassa valmennuksessa. Pesiksen parissa harjoituskertoja tuli siis yhteensä neljä.

— Pesiskerrat olivat todella antoisia ja kivoja. Lapset tykkäsivät kovasti. Erilaisia lyönti- ja heittoharjoituksia sekä pelejä oli sovellettu hyvin ryhmälle sopivaksi ja kelitkin suosi meitä, Sporttiskerhosta vastaava erityisryhmien liikunnanohjaaja Petra Korhonen kiitteli.

Sporttiskerho on liikuntakerho, joka on tarkoitettu nimenomaan erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Iältään lapset ovat 7-16-vuotiaita ja heillä voi olla erilaisia aisti-, liikunta- ja kehitysvammoja.

— Ideana kerhossa on, että vierailemme joka kuukausi eri kuopiolaisen seuran vieraana tutustumassa erilaisiin lajeihin ja liikuntamuotoihin, Korhonen selventää.

— Tavoitteena on se, että lapset löytäisivät eri lajien joukosta itselleen mieluisan harrastuksen.

PuPen pesistreeneissä lapsia oli vaihtelevasti 7-10 henkeä. Litmasen lisäksi mukana oli aina Sporttiskerhon ryhmän vastuuohjaaja sekä 3-4 opiskelijaa apuohjaajina. Opiskelijat olivat joko Savonian fysioterapeutti opiskelijoita tai Sakkyn lähihoitajaopiskelijoita.

— Kokemuksena vierailu oli ohjaajienkin mielestä onnistunut. Valmentaja PuPen puolelta oli ammattitaitoinen ja otti hyvin ryhmän haltuun, Korhonen jatkaa.

Lajina pesäpallo ei ole niitä helpoimpia, mutta tarpeen mukaan myös helpotuksia oli otettu huomioon.

— Jos ei esimerkiksi oikeaan pesäpalloon osunut lyöntipaikalla, niin vaihdettiin palloa hieman isompaan ja alkoi niitä osumiakin tulla. Kaikki pääsivät tekemään ja saivat onnistumisen kokemuksia.

Kaiken kaikkiaan ryhmä sai pesiksestä paljon hyviä kokemuksia.

— Mielellään lähdetään mukaan myös ensi vuonna, Korhonen vakuuttaa.

Lue Ylen juttu Kuopion Sporttiskerhosta ja pesisvierailusta: http://yle.fi/uutiset/3-9194967

Scroll to Top