Sunnuntain tiukka taisto Tyrnävän nimiin

Puijottarien hallikausi jatkui sunnuntaina Kuopio-hallissa, kun tällä kertaa vastustajaksi saatiin Tyrnävän Tempaus. Ottelussa ehdittiin pelata halliajan puitteissa 3+3+2 vuoroparia. Ottelu oli kokonaisvaltaisesti Puijottarilta ehjä suoritus ja parannusta parin viikon takaiseen Pattijoki-otteluun tuli rutkasti. Erityisesti ulkopeli oli kotijoukkueen osalta varmaa suorittamista ja sisäpelissäkin nähtiin paljon onnistumisia. Ottelu päättyi tiukan taiston jälkeen Tyrnävän 1-2 (2-3, 3-2, 0-3) voittoon.

Ottelun ensimmäisessä vuoroparissa ei nähty juoksuja ja kolmostilanteitakin nähtiin vain yksi, Puijottarien toimesta. Toisessa vuoroparissa Puijottaret avasi juoksutilinsä kahdella juoksulla, kun Salla Vertanen löi pallon takaa läpi ja Sini Suihko sekä Oona Majoinen ehtivät kotiin. Puijottaret 2-0 johtoon. Myös Tyrnävä onnistui juoksun teossa toisessa vuoroparissa, kun ensin Jutta Kivikangas löi pallon kakkospuolelta läpi ja kiersi kunniaa. Tämän jälkeen Tyrnävä jatkoi rummutustaan sisäpelissä ja sinetöi kahdella juoksullaan jaksovoiton itselleen, sillä Puijottaret ei onnistunut kolmannen aloittavallaan juoksun teossa. Näin ollen pöytäkirjaan kirjattiin ensimmäisen jakson osalta lukemat 2-3.

Tyrnävä jatkoi toisella jaksolla siitä mihin se aiemmassa jaksossa jäi, nakuttamalla ensimmäiseen vuoropariin kaksi juoksua. Sara Kujanen puolestaan kavensi ensimmäisen jakson tasoittavalla tilanteeksi 1-2, upotettuaan pallon polttolinjan yli kenttään. Tästä lyönnistä Sini Suihko ehti helposti kotiin. Toisen jakson toisessa ulkovuorossa räpylät olivat kuumina ja Puijottaret nollasi Tyrnävän aikeet monilla ”voittavilla suorituksilla”. Tasoitusjuoksu syntyi, kun Siiri Pulkkinen löi ja juoksun toi kukapa muukaan kuin Sini Suihko. Tyrnävä jäi myös kolmannessa sisävuorossaan ilman juoksuja. Kolmannen vuoroparin tasoittavalle lähdettiin 2-2 tasatilanteessa ja Puijottarilla oli mahdollisuus yhdellä juoksulla jaksovoittoon. Tämä sauma myös käytettiin hyväksi, kun Salla Vertanen löi pallon väliin ja Oona Majoinen toi juoksun kotiin.

Kolmannella jaksolla Puijottarien sisäpeli ei rullannut parhaalla mahdollisella tavalla, eikä keltapaitojen toimesta aikaan saatu kunnon tilanteita. Tyrnävän sisäpeli puolestaan onnistui hyvin ja se rakenteli itselleen jatkuvasti tilannetta aikaan. TyTe sai kolmannen jakson ensimmäisessä sisävuorossaan aikaan 5 kolmostilannetta, joista se löi taululle kolme juoksua. Nämä olivat myös jakson ainoat juoksut, sillä toisessa vuoroparissa ei nähty juoksuja ja hallivuoron aika päättyi kahden vuoroparin jälkeen. Näin ollen Tyrnävä vei ottelun kolmannen jakson ja samalla koko ottelun nimiinsä.

Puijottarien seuraava harjoitusottelu pelataan Kuopio-hallissa lauantaina Siipettäriä vastaan klo 16.30.

Lyödyt:

Salla Vertanen 3
Sara Kujanen
Siiri Pulkkinen

Tuodut:

Sini Suihko 3
Oona Majoinen 2

Kolmostilanteet:

Puijottaret 12
Tyrnävä 18

Puijottarien kokoonpanot:

1. jakso

1. Sini Suihko S
2. Iiris Huotari 3K
3. Salla Vertanen 1V
4. Siiri Pulkkinen 2P
5. Oona Eteläpää 2K
6. Anni Ollikainen 3P
7. Aurora Mäkinen L
8. Jenni Ylönen 2V
9. Rebecca Penttinen 3V
10. Terhi Asikainen
11. Sara Kujanen
12. Oona Majoinen

2. jakso

1. Sini Suihko S
2. Oona Majoinen 2V
3. Iiris Huotari 3K
4. Salla Vertanen 3V
5. Siiri Pulkkinen 2P
6. Sara Kujanen 1V
7. Oona Eteläpää 2K
8. Aino Mononen 3P
9. Aurora Mäkinen L
10. Terhi Asikainen
11. Rebecca Penttinen
12. Kiia Laakkonen

3. jakso

1. Sini Suihko 1V
2. Aurora Mäkinen L
3. Iiris Huotari 2P
4. Oona Eteläpää 2K
5. Siiri Pulkkinen 2V
6. Anni Ollikainen 3P
7. Oona Majoinen 3K
8. Kiia Laakkonen 3V
9. Jenni Ylönen S
10. Rebecca Penttinen
11. Aino Mononen
12. Mira Kettunen

Teksti ja kuvat: Miska Peltoniemi

Scroll to Top