Suomensarjan yllättäjä pelaa lohkovoitosta

Puijon Pesiksen suomensarjassa pelaavaa miesten joukkuetta voi jo tässä vaiheessa pitää sarjan yllättäjänä. Pääosin seuran nuorista pelimiehistä koostuva ja parilla konkarilla höystetty joukkue voitti lohkonsa runkosarjan ja aloittaa keskiviikkona kello 17.30 Puijon pesäpallostadionilla ratkaisuottelut itälohkon voitosta Lahden Mailaveikkoja vastaan.

Lohkovoitto irtoaa kahdella voitolla eli toisella joukkueella on mahdollisuus mennä jatkoon jo Lahdessa lauantaina pelattavassa toisessa ottelussa. Kolmas ottelu pelataan tarvittaessa Puijon stadionilla sunnuntaina kello 15.

Puijon joukkueen pelinjohtaja Heikki Litmanen pitää jo runkosarjan voittoa uskomattomana suorituksena. Puijo haali 16 ottelusta kunnioitettavat 37 pistettä. Tappioita tuli runkosarjassa vain kolme.

Välierissä Puijo raivasi tieltään suoraan kahdessa ottelussa neljänneksi sijoittuneen Kouvolan. Loppuottelussa vastustajaksi tuleva Lahti puolestaan voitti Juvan samalla tavalla.

Lahti ei ole helppo vastustaja. Joukkueessa pelaa muutamia erittäin kokeneita pelimiehiä, muun muassa Jaakko Kuoppa, joka aikanaan pelasi Kouvolassa superpesistä.

Runkosarjassa Puijo ja Lahti kohtasivat kaksi kertaa. Ensimmäinen peli pelattiin Lahdessa ja sen kotijoukkue voitti 2-0 (15-4, 11-8). Huikea juoksumäärä johtuu osaltaan siitä, että Lahdessa pelataan SuomiPesiksen valmistamilla kimmoisilla palloilla. Muut joukkueet käyttävät Karhun palloja, joiden pomppuominaisuudet ovat toisenlaiset.

Kotonaan Puijo voitti Lahden vasta pitkäksi venähtäneen kotiutuslyöntikilpailun jälkeen.

Keskiviikon peliin Puijo voi pelinjohtaja Litmasen mukaan lähteä ilman suuria paineita, mutta silti tosissaan. Lohkovoitto takaisi pääsyn pelaamaan etelälohkon voittajaa vastaan noususta ykköspesikseen. Käytännössä silloin pelattaisiin vain kunniasta, sillä niin kuin tiedetään, Puijolla on jo paikka ykköspesiksessä.

-Suomensarja antaa nuorille pelaajille riittävästi pelejä, joita kehittymiseen tarvitaan. Ei ole mitään järkeä siinä, että pojat harjoittelevat kovaa talven ykköspesiksen ringissä, mutta eivät saa pelata kuin muutaman pelin, Litmanen sanoo.

Suomensarjan joukkueessa ovat peliaikaa saaneet B-ikäiset juniorit, jotka ovat pelanneet myös ykköspesistä. Muun muassa Juho Keinänen, Veikka Keinänen, Matias Litmanen, Nestori Moisio ja Valtteri Pirinen ovat pelaajia, joiden varaan Puijon Pesis voi rakentaa tulevaisuuttaan.

Puijon joukkueen kokoonpano keskiviikkona riippuu paljolti pelaajien terveystilanteesta. B-pojilla ja A-pojilla on edessään ratkaisuotteluita, jotka suomensarjan pelejä tärkeämpiä. Jalkeille pyritään kuitenkin saamaan paras mahdollinen joukkue.

Teksti: Mauri Liukkonen

 

 

Scroll to Top