Tuisku Tuovinen tuo kokemusta Puijon nuoreen joukkueeseen

Puijon Pesikseen palaava Tuisku Tuovinen, 29, tuo kahmalokaupalla kokemusta Puijon Pesiksen nuoreen ykköspesisjoukkueeseen. Tuovisella on takanaan 40 superpesisottelua ja yli 220 ottelua Ykköspesiksessä.

– Kokemusta joukkue Niko Asunmaan ja Ismo Huotarin lopettamisen vuoksi tarvitseekin, iloitsee Puijon Pesiksen pelinjohtaja Jaska Huttunen.

Tuovinen on Huttuselle tuttu pelaaja. Tuovinen pelasi PuPen ykköspesisjoukkueessa neljä kautta vuodesta 2010 lähtien, osan kausista Huttusen komennossa. Sen jälkeen Huttunen on kohdannut Tuovisen monta kertaa vastustajan riveissä.

– Tuisku tuo vahvuutta erityisesti ulkopeliin. Hän on pelannut isoa ulkopeliroolia koko uransa ajan, Huttunen erittelee.

Tuovinen itse ymmärtää, että kokemus tuo muuten nuorista pelaajista koostuvassa joukkueessa luonnostaan vastuuta myös pelien ulkopuolella.

– En minä sitä pelkää. Pelivuosia on jo takana sen verran, että oppia on tullut monista vaikeistakin tilanteista. Samanlaista roolia minulla oli jo Haminassa, vaikka siellä joukkueessa olikin muutamia ikävuosiltaan minua vanhempia pelaajia, Tuovinen sanoo.

Tuovisen kasvattajaseura on Siilinjärven Pesis, jonka ykköspesisjoukkueeseen hän siirtyi Puijon Pesiksestä kaudelle 2014. Kesän 2018 hän pelasi Imatralla Superpesistä. Kaksi viime kautta Tuovinen pelasi Haminan Palloilijoissa ja oli yhtenä avainpelaajista nostamassa joukkuetta Superpesikseen ensi kaudelle.

Siirtyminen ensi kesäksi Puijon Pesikseen oli tavallaan luontevaa, sillä pelaamisen ulkopuolella miehen muu elämä on jo kaksi vuotta ankkuroitunut tiukasti Kuopioon.

Tuovinen liittyi vuoden vaihteessa harjoittelemaan Puijon Pesiksen joukkueen kanssa. Tarkkaa kokonaiskuvaa joukkueesta hänellä vielä ole, sillä iso osa pelaajista harjoittelee viikot muualla. Näin tekevät esimerkiksi Joensuun Mailan sopimuspelaajat, jotka ensi kesänä seurojen yhteistyösopimuksen turvin pelaavat Puijolla.

– Hyvältä kuitenkin näyttää. Runkosarjassa on tärkeää, että kykenemme sisäpelissä luomaan tilanteita ja onnistumaan kotiutuksissa. Nopeita jalkoja joukkueessa onkin. Loppusarjassa vastaan tulee neljä superpesisjoukkuetta, jotka varmasti tekevät runsaasti kolmostilanteita. Silloin on kyettävä puolustamaan takatilanteissa eli ulkopelin merkitys korostuu, Tuovinen sanoo.

Ulkopelipaikka Tuoviselle löytyy linjasta.

– Olettaisin, että sisäpelissä vaihtaisin kakkoskärkeä. Siinä pitäisi osata pelata rohkeasti, mutta sillä tavalla viisaasti, että ei syö ykköskärkeä turhilla paloilla, hän arvelee.

Tositoimissa Tuovinen on ensimmäisen kerran jo lauantaina 6.2., kun Puijo kohtaa hallipelissä Kannuksen Uran. Koronarajoitusten vuoksi yleisö ei pääse seuramaan ottelua paikan päälle. Kello 18.30 Kuopio-hallissa alkava ottelu kuitenkin striimataan osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=QewA1g0IaLE

Teksti: Mauri Liukkonen
Kuva: Saimi Airaksinen

 

Scroll to Top