Tuttuja kontioita murisee viikonloppuna Kuopiossa ja Siilinjärvellä

Takavuosilta tuttujen pelimiesten nykykuntoa voi seurata viikonloppuna Kuopiossa ja Siilinjärvellä, kun Kontioiden SM-turnaus tekee paluun Pohjois-Savoon. Yli 35-vuotiaiden miesten Suomen mestaruudesta kamppailee yhdeksän joukkuetta, joissa monessa pelaa aikanaan korkeimmalla sarjatasolla esiintyneitä herroja.

Mestaruutta puolustaa Evijärven Urheilijat. Joukkueen kirkkain tähti on 468 superpesisottelua Koskenkorvalla, Seinäjoella ja Nurmossa pelannut Janne Rauhala. Riku Tainio puolestaan pelasi aktiiviurallaan yli sata superpesisottelua Hyvinkään Tahkon keltaisessa paidassa.

Evijärven Urheilijat on viime kauden mestari.

Viime vuoden pronssiaan puolustaa helsinkiläinen Puna-Mustat. Joukkue koostuu pääosin Ykköspesistä Puna-Mustissa pelanneista konkareista, joista savolaisille tutuin lienee Siilinjärveltä lähtöisin oleva Tuomo Allinen. Hän pelasi aikanaan myös Siilinjärven Pesiksen ja Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueissa.

Superpesiskokemustakin joukkueesta löytyy. Jyri Tarmo muistetaan Ulvilan superpesisjoukkueesta. Vyöllä on yli 150 ottelua korkeimmalla sarjatasolla.

Vimpelin Veto matkaa Savoon mielenkiintoisella joukkueella, jonka vanhin, mutta samalla nopein mies on kohta 58 vuotta täyttävä Kari Lehto. Hän pelasi aikanaan yli sata superpesisottelua Loimaalla, mutta käväisi parikymmentä vuotta sitten pari kautta myös Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkueen kärkietenijänä.

Superpesiskokemusta Vimpelin kontioista on myös Tero Lassilalla ja Janne Hernesniemellä.

Keskisuomalaisia pesäpalloperinteitä pitää yllä Laukaan Urheilijat, jonka joukkueen runko koostuu kahdesta Kiiveristä ja kahdesta Linnasta, joista kaikilla on kokemusta Jyväskylän Kirin superpesisjoukkueesta. Kokenein on Markus Linna (350 superpesisottelua). Tapani Linna, Immo Kiiveri ja Olli Kiiveri eivät yllä aivan samaan.

Kempeleen Kiri marssittaa kentälle joukkueen, jonka pelaajat on koottu pohjoisesta Suomesta aina Lappia myöten. Kokenein pelaaja Jyri Kyllönen pelasi aikanaan 270 superpesisottelua Nurmon Jymyssä, Jyväskylän Kirissä ja Kempeleen Kirissä.

Summan Ponnistuksestakin löytyy yksi entinen superpesispelaaja eli Juha Antikainen (26 ottelua Kouvolassa).

Yksi turnauksen järjestäjäseuroista eli Nerkoon Nuorisoseuran Pesis ei pääse kerskumaan superpesiskokemuksella. Joukkueella on kuitenkin yksi suuri valtti eli sieltä löytyy auktoriteettia, jolla voi haastaa tuomarit. Joukkueessa nimittäin pelaa Juha Asunmaa, joka kauden 2009 päätteeksi palkittiin valtakunnan parhaana pesäpallotuomarina.

Teksti: Mauri Liukkonen
Kuvat: Juha Leskinen


Turnauksen aikataulu

Lauantai 22.8.

Puijon pesäpallostadion:
09.30 Laukaan Urheilijat – Evijärven Urheilijat
11.00 Puna-Mustat – Nerkoon Nuorisoseuran Pesis
12.30 Sotkamon Urheiluseura KMV – Kempeleen Kiri
14.00 Laukaan Urheilijat – Summan Ponnistus
15.30 Kempeleen Kiri – Joensuun Maila

Neulamäen pesäpallokenttä:
10.30 Joensuun Maila – Sotkamon Urheiluseura KMV
12.00 Summan Ponnistus – Evijärven Urheilijat
14.00 Vimpelin Veto – Puna-Mustat
15.30 Nerkoon Nuorisoseuran Pesis – Vimpelin Veto

Sunnuntai 23.8.

12.15 Välierä 1
13.45 Välierä 2
15.15 Pronssiottelu
16.45 Loppuottelu

Lauantain ottelut kestävät 60 minuuttia, aloitettu vuoropari pelataan loppuun asti.

Sunnuntain otteluissa pelataan neljä vuoroparia ja tasoittava vuoro päättyy välittömästi, kun ottelu on ratkennut. Samalla peliteolla syntyneet juoksut hyväksytään. Mikäli juoksut ovat tasan neljän vuoroparin jälkeen, pelataan kotiutuskilpailu.

Otteluihin on vapaa pääsy. Kioski palvelee. Tervetuloa!

Scroll to Top