Ulkoavaus tuotti kaksi peräkkäistä voittoa

Puijon Pesis aloitti vappuviikonloppuna harjoituspelikautensa ulkokentillä. Perjantain ja lauantain ottelut Siilinjärveä ja Imatraa tuottivat kaksi puhdasta voittoa

Perjantain ottelussa PuPe hallitsi paikallispeliä SiiPeä vastaan ja ensimmäiseksi ulkoharjoituspeliksi oma pelaaminen oli ajoittain varsin mallikasta. Toki joukkoon mahtui vielä liian iso määrä helppoja virheitä etenkin sisäpelissä. Peli oli kuitenkin alusta asti kotijoukkueen hyppysissä, etenkin kun avausjakson toinen sisävuoro tuotti isännille kolme peräkkäistä juoksua. Ja kun vahva ulkopelaaminen piti SiiPen kärkimiehet aisoissa ja kotiutusosastolle jäi kohtuullisen vähän paikkoja, rynnisti PuPe selkeään 4-1-jaksovoittoon.

Toinen jakso oli tasaisempaa vääntöä. PuPe meni ensin 1-0-johtoon, mutta SiiPe tuli tasoihin harhaheiton turvin. Janne Korhosen ja Tommi Nissisen lyönneillä isännät karkasivat kuitenkin myös toisen jakson voittoon, eikä vieraiden viimeisen vuoron 3-2-kavennus enää riittänyt estämään kuopiolaisten voittoa. Ottelu päättyi lukkari Matias Litmasen ottamaan kärpäseen kolmospesältä.

Pelattiin ajoittain hyvää pesistä, etenkin ulkopeli oli hyvällä tasolla. Sisäpeli saatiin myös pyörimään melko tehokkaasti, mutta merkkivirheet ja kopinnostopalot söivät hiukan pelaamista, PuPen pelinjohtaja Petri Pulliainen summasi.

Lauantain kamppailussa PuPe kohtasi Imatran Pallo-Veikot. Meno oli äärimmäisen tasaista alusta lähtien ja kotiutuspaikat jäivät molemmilla melko vähiin. Tommi Nissisen lyömä juoksu riitti PuPelle avausjakson voittoon 1-0.

Toisella jaksolla PuPe napsi jälleen avauspinnan Lassi Vuorelan onnistuttua kotiutuksessa. Imatran Lauri Rönkkö tasoitti pelin toisen aloittavalla 1-1:een ja päätösvuorossa mies onnistui toistamiseen, pakottaen PuPen vielä kertaalleen sisälle 1-2-tilanteessa.

PuPe esitti sisukkuuttaan, kun se nousi kuin nousikin vielä rinnalle ja ohi. Mikko Niinikoski löi tyhjään kenttään takakentältä kunnarin ja toi vielä tuplajuoksun, kun Nissisen välilyönnillä mies ennätti kotiin. Näin myös toinen jakso juoksun erolla PuPelle.

Oma ulkopeli antoi jälleen mahdollisuuden voittoon. Sisäpelissä ei päästy samalle tasolle kuin perjantaina, ei ollut ihan niin laadukkaita ratkaisuja mailan varressa. Silti kaadettiin yksi sarjan ennakkosuosikeista, “Puli” kertasi.

PuPe pelaa vielä yhden harjoitusottelun, kun se matkaa helatorstaina Joensuun Mailan ykköspesisjoukkueen vieraaksi. Sarja-avaus on perjantaina 13.5. klo 18.00 Puijonlaaksossa Tampereen Manse PP:tä vastaan.