Ulkopelistä avaimet voittoon

Perjantaina pelataan Kuopiossa tärkeistä pisteistä, kun sarjataulukossa kolme sijaa alempana oleva Pöytyän Urheilijat saapuu Puijon pesäpallostadionille. Viime kesän molemmat kohtaamiset päättyivät Puijon kahden pisteen voittoon.

Sijoituksestaan huolimatta Pöytyällä on kovia pelimiehiä. Kärkilyöntitilaston kuudentena oleva Jere Harjuvaara huolehtii pesien täyttämisestä ja lyöjätilaston kahdeksantena oleva jokeri Antti Hampori hoitaa kotiuttamisen yhdessä Marlo Jaakkolan ja Tapio Mäkipään kanssa. Tämä kolmikko on lyönyt tänä kesänä yli kaksi kolmasosaa Pöytyän juoksuista. Tämä ei ole kuitenkaan riittänyt kolmen pisteen voittoihin kuin kerran. Tuotuja juoksuja Pöytyällä onkin sarjan viidenneksi vähiten.

Ulkopelitilastossa päästään samaan sijoitukseen; päästettyjä juoksuja joukkueella on viidenneksi vähiten.

Puijolla tuotuja juoksuja on reilusti Pöytyää enemmän. Lyöjätilaston viidentenä oleva jokeri Teemu Nivala ja sijalta 17. löytyvä Kasperi Laasonen tulevat varmasti juoksuttamaan Pöytyän ulkopelaajia. Etenijätilaston 12. parhaan joukosta löytyvät Altti-Jussi Ronkainen, Misa Märsylä ja Niko Asunmaa tuovat peliin nopeita jalkoja, joita Pöytyän ulkopelin kanssa vaaditaan.

Puijo on päästänyt sarjassa neljänneksi eniten juoksuja ja Pöytyä yrittää varmasti hyödyntää tätä.

Aseet ottelun voittoon molemmin puolin löytynevät siis tarkasta ulkopelistä. Tilastojen valossa Pöytyän ulkopeli on sujunut Puijoa paremmin, mutta vastaavasti Puijon lyöntipeli on huomattavasti vastustajaa parempi.

Puijon Pesis – Pöytyän Urheilijat pelataan Puijon pesäpallostadionilla perjantaina 12.7. klo 18.00. Tervetuloa kannustamaan PuPe voittoon!

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top