Ulvilan tehokotiuttaja Petri Kulmala saatava kuriin

Puijon Pesiksen ykköspesisjoukkue saa sunnuntaina kotiottelussa vastaansa Ulvilan Pesä-Veikot, joka on ollut sarjan alkukauden ehdottomasti suurin yllättäjä. Ennen tulevan viikonlopun otteluita Ulvila johtaa sarjaa ilman ainuttakaan tappiota. Lauantaina Lokkien siipiä yrittää taittaa Sotkamon Jymy. Sunnuntaina vuorossa on Puijon Pesis ottelussa, joka alkaa Puijon pesäpallostadionilla kello 17.

– Kyllä Ulvila on ainakin minut yllättänyt ja pelannut alkukauden todella vahvasti. Viime vuoteen verrattuna joukkue on tehnyt selvän ryhtiliikkeen varsinkin ulkopelissä, sanoo Puijon Pesiksen pelinjohtaja Jaska Huttunen.

Ulvilan hyvä alkukausi perustuukin pitävään ulkopeliin. Annettujen juoksujen sarake on kunnioitusta herättävä ja kertoo siitä, että räpylä on pitänyt hyvin. Vain Manse PP on tässä suhteessa ollut niukasti Ulvilaa parempi.

Jos Puijo mielii voittaa sunnuntain ottelun, sen on saatava keskiviikon Kannus-pelissä yskähdellyt sisäpelinsä parempaan kuosiin.

Kannuksen vieraspelissä Puijolla oli vaikeuksia saada etenijöitä kentälle ja takatilanteet jäivät pitkälti sen vuoksi vähiin. Sisäpelissä näkyi selvästi Niko Asunmaan puuttuminen kokoonpanosta. Asunmaalla oli ennen viikonlopun pelejä eniten onnistuneita kentällemenoja koko sarjassa.

Toinen resepti sunnuntain pelin voittamiseen on myös selvä: Ulvilan kotiuttajajokerille Petri Kulmalalle on annettava mahdollisimman vähän takatilanteita. Lyöjätilaston kärkisijoilla keikkuva Kulmala on lyönyt lähes puolet joukkueensa juoksuista.

– Lääkkeitä Kulmalaa vastaan ryhdytään tosissaan etsimään viimeistään lauantaina, lupaa Huttunen.

Ulvilan tilanteiden rakentelu on ainakin saatava kuriin. Avainasemassa on Henri Pulkkisen ja Rami Mäkisen sisäpelin hyydyttäminen. Pulkkinen on kärkilyöntitilastossa aivan kärjen tuntumassa. Mäkinen puolestaan on yksi sarjan tehokkaimpia ykköstilanteen purkajia, vaikka onkin pelannut osan otteluista numerolla neljä eli kotiuttajan roolissa. Ulvilan etenijöistä paras on ollut kärkenä pelaava lukkari Mattias Kittola.

Puijon kotiuttajista jokeri Teemu Nivala on ollut selvästi paras. Nivalalla on mahdollisuuksia jopa sarjan lyöjäkuninkaaksi saakka.

Puijon etenijöistä kärkitilaa pitää hallussaan Altti-Jussi Ronkainen, joka vielä ennen torstain Tampere-Vähäkyrö –ottelua keikkui tuotujen tilaston kärjessä yhdessä Haminan Henri Heikkilän ja Sotkamon Juuso Väisäsen kanssa.

Ennen kauden alkua Ykköspesiksen pelinjohtajat rankkasivat Pesäpalloliiton ennakossa Ulvilan sarjan viidenneksi eli yhden pykälän Puijon Pesiksen alapuolelle. Kun sarjasta on pelattu noin kolmannes, on Ulvila pelannut ennakko-odotuksia paremmin ja Puijo hieman ennakko-odotuksia heikommin.

Muutamasta harmittavasta pistemenetyksestä huolimatta Puijolla on edelleen täydet mahdollisuudet yltää tavoitteeseensa eli sijoittumiseen runkosarjassa viiden parhaan joukkoon. Se tietäisi mahdollisuutta päästä syksyllä karsimaan superpesispaikasta.

– Emme pidä Ulvilaa tai mitään muutakaan joukkuetta päävastustajanamme. Lähdemme pelaamaan kaikkia vastaan oman pelin kautta. Tosissamme lähdemme sunnuntaina tappelemaan, sanoo Huttunen.

Miesten Ykköspesiksen ottelu Puijon Pesis­ – Ulvilan Pesä-Veikot sunnuntaina 16.6. kello 17 alkaen Puijon Pesäpallostadionilla. Otteluisäntä on Lankarakenne.

Kuva: Saimi Airaksinen

Scroll to Top