Uusi huippupesissarja TalviSuperpesis alkaa joulukuussa

Superpesiksen uusi talvella pelattava pesäpallon Suomen mestaruussarja alkaa joulukuussa 2023. Kaikkiaan TalviSuperpesiksessä pelataan 80 ottelua kahdeksalla paikkakunnalla.

Pesäpallossa alkaa talvikaudella uusi TalviSuperpesis-sarja, jossa ratkotaan talvikauden Suomen mestaruudet. TalviSuperpesistä pelataan joulukuusta huhtikuuhun. Miesten ottelut alkavat joulukuun 2023 aikana ja naisten sarja käynnistyy tammikuussa 2024.

TalviSuperpesiksessä sekä naisten että miesten joukkueet on jaettu kahteen lohkoon. Naisten kaikki Superpesis-joukkueet pelaavat TalviSuperpesistä, ja miesten TalviSuperpesiksessä pelaa miesten Superpesis-joukkueiden lisäksi Puijon Pesiksen Ykköspesis-joukkue.

Alkulohko-otteluiden jälkeen lohkojensa kaksi parasta jatkaa välieriin. TalviSuperpesis huipentuu lopputurnaukseen, jossa ratkaistaan TalviSuperpesiksen Suomen mestaruus. Naisten TalviSuperpesiksen lopputurnaus pelataan maaliskuussa ja miesten lopputurnaus pelataan huhtikuun alussa.

TalviSuperpesis korvaa aiemmin pelatun miesten ja naisten pesäpallon Halli-SM:n ja satunnaisesti pelatut joukkueiden väliset harjoitusottelut. Miesten ja naisten Halli-SM-turnauksissa on aiemmin pelattu lopputurnauksineen 35 ottelua. Kilpailullisten otteluiden määrää haluttiin kasvattaa, joten TalviSuperpesiksessä pelataan kaikkiaan 80 ottelua, miehet pelaavat 46 ottelua ja naiset 34 ottelua.

TalviSuperpesiksen tarkempi otteluohjelma ja lohkojaot julkaistaan lokakuussa.

‒ TalviSuperpesis lisää joukkueiden kilpailullisten otteluiden määrää ja ne jakautuvat tasaisesti talvikauden ajalle. Pesäpallo on jo nyt ympärivuotinen laji ja uudella sarjalla tuomme sen aiempaa paremmin näkyväksi. Seuroille sarja avaa uusia mahdollisuuksia yhteistyökumppanuuksiin ja näkyvyyden lisäämiseen. Taloudellisista näkökulmista katsottuna TalviSuperpesiksestä on rakennettu seuroille järkeväksi. Kuun lopussa suunnittelemme seurojen ja tuomareiden kanssa TalviSuperpesistä tarkemmin yhdessä, sanoo Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka.

‒ TalviSuperpesis tuo pesäpallokannattajille lisää mielenkiintoisia otteluita nähtäväksi. Tavoitteenamme on olla kesälajien ykkönen, ja nyt numerot jo tukevat tätä tavoitetta. Nyt on sopiva aika hemmotella kuluttajia talvella ja laajentaa entisestään Superpesiksen kautta, sanoo Superpesiksen toimitusjohtaja Olli Aro.

TalviSuperpesistä pelataan ympäri Suomea halleissa, joissa olosuhteet ovat mahdollisimman otolliset pesäpallon pelaamiseen. Miesten TalviSuperpesistä pelataan talven aikana Kuopiossa, Joensuussa, Kempeleessä, Seinäjoella, Tampereella ja Alajärvellä. Naisten TalviSuperpesistä pelataan Joensuussa, Lapualla, Seinäjoella, Porissa ja Tampereella.

TalviSuperpesistä valmistellaan yhteistyössä Sanoman kanssa.

Teksti: superpesis.fi

Scroll to Top